Economia

La Cambra deixarà de subvencionar la companyia Ryanair

La supressió de les quotes de les empreses obliga a fer retallades

Espadalé diu que no hi haurà prou recursos

La Cambra de Comerç de Girona deixarà de subvencionar la companyia aèria Ryanair perquè es mantingui a l'aeroport Girona-Costa Brava. El motiu, la necessitat de retallar el pressupost a causa de la supressió de les quotes que pagaven les empreses a les cambres. “Si ara ja teníem complicat finançar el que demanava Ryanair, ara la Cambra no podrà ajudar. I ens agradaria continuar però és difícil amb els recursos que ens quedaran”, va dir Espadalé en declaracions a Efe.

La Cambra, juntament amb la Generalitat i la Diputació, són les tres entitats que, segons el conveni vigent, aporten recursos a Ryanair a canvi de publicitat. L'acord està a punt de renovar-se però caldrà veure com afectarà l'anunci de la Cambra, la qual, en el conveni actual, aportava anualment 126.000 euros. Segons Espadalé, això representa un 6% del total que rebia la companyia aèria. “Si finalment abandonem el conveni, Ryanair no perdrà tant ja que la nostra aportació no és de les més importants”, va dir. Segons Espadalé, aquesta no serà l'única retallada que s'haurà de fer. I segurament no es podran mantenir altres aportacions a institucions firals i a l'auditori, entre altres.

El consell de ministres va aprovar ahir eliminar l'obligatorietat de les empreses de pagar una quota cameral, un fet que redueix un 60% el pressupost d'aquests organismes. Per al 2011, el pressupost previst per la Cambra de Comerç de Girona era de 3,2 milions d'euros. Si no hi ha quotes, aquesta xifra quedarà retallada en 2 milions.

LA FRASE

Ja era complicat però amb els recursos que ens quedaran serà difícil continuar ajudant
Domènec Espadalé
president de la cambra de comerç de girona

LA XIFRA

126.000
euros anuals.
És l'aportació que feia la Cambra en el conveni amb Ryanair, que representa un 6% del total.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.