Infraestructures

Aldaia recupera la Casa de la Llotgeta al carrer Major

L'antiga vivenda senyorívola del segle XVI acollirà en breu el museu del ventall

La restauració ha necessitat d'un pressupost d'1,5 milions d'euros

Des de divendres 17 de desembre que la vila d'Aldaia, disposa d'un nou edifici històric restaurat. Es tracta d'una casa senyorívola del segle XVI, la construcció de la qual se li atribueix a la família dels català de Variola i Montpalau.

L'Ajuntament ha recuperat aquest singular edifici, mitjançant un ambiciós projecte de restauració arquitectònica després d'haver adquirit l'immoble que prèviament havia estat qualificat d'interés arquitectònic al Pla General d'Ordenació Urbana.

A partir de la seua restauració, la casa de la Llotgeta tindrà un important paper en la vida municipal, degut a que en un futur pròxim es convertirà en un centre cultural dedicat a l'artesania del ventall i, a més d'això, tindrà una destacada funció de representació institucional, ja que serà lloc de recepció d'autoritats i personalitats que visiten Aldaia.

L'estructura de l'edifici és de planta tradicional valenciana, amb cruixies paral·leles, forats centrats que desemboquen en un pati interior. La rehabilitació ha reforçat i accentuat aquesta estança i ha recuperat els murs originals de tapial reforçats amb taulellets. També han estat recuperades les arcades, els finestrals originals de la façana i la balconada de ferro.

Recuperats sis edificis històrics

E.C.

La recuperació del patrimoni històrics d'Aldaia ha estat sempre una de les prioritats de l'Ajuntament. La Casa de la Llotgeta se suma a altres edificis singulars restaurats cpom és el cas de l'antiga Cisterna del segle XVII, el campanar de l'Anunciació, la Casa de Josep Maria Sanchiz ”El Bollo”, la Casa del Tio Carmelo i la Casa de Coladors del segle XVIII.

Des de la l'arribada dels ajuntaments democràtics, les diverses corporacions municipals han tingut molt en compte, la necessitat de recuperar l'herència històrica. Aquesta tasca recuperadora va començar l'any 1988 amb les obres de restauració del campanar de l'església de l'Anunciació, i s'ha desgranat fins arribar a l'actual edifici senyorívol que ara ha estat recuperat per al poble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.