Educació

La comunitat educativa valenciana, contra les sentències del TS sobre la immersió

STEPV i Escola Valenciana mostren el seu “més absolut rebuig” al qüestionament del model educatiu català

Les sentències dels Tribunal Suprem que qüestionen el model d'immersió lingüística que s'aplica als centres escolars de Catalunya han sigut acollides amb indignació també en la comunitat educativa valenciana.

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), majoritari en el sector, hi manifesta “el seu més absolut rebuig” i assegura que els pronunciaments “ataquen frontalment  la immersió lingüística i el model lingüístic català”.

Per la seua banda, Escola Valenciana, la federació que agrupa a diverses entitats de defensa de la llengua, ha recordat que el model lingüístic valencià, en contrast amb el català, “margina” els alumnes que volen estudiar en llengua pròpia. “Al País Valencià, desenes de milers d'alumnes han demanat aquest curs d'escolaritzar-se en valencià, però no han estat atesos pel govern valencià per manca d'oferta i han hagut d'anar a classe en castellà”, indiquen.

La federació apunta, a més, que “l'objectiu” de la política lingüística “no hauria de ser estudiar el 50% d'hores en castellà i 50% d'hores en valencià, sinó poder dominar al 100% les dues llengües en acabar l'escolarització obligatòria”.

En la mateixa línia, l'STEPV considera que les sentències “fan palès el desconeixement de la realitat educativa i lingüística catalana, ja que l'alumnat català, com passa amb l'alumnat valencià del programes d'ensenyament en valencià o d'immersió lingüística, té un coneixement del castellà superior a aquelles comunitats autònomes monolingües”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.