Economia

Economia

El Centre Tecnològic del Cava de Sant Sadurní pren forma

L'arquitecte Jordi Garcés guanya el concurs d'idees per definir el futur equipament

Les obres del centre i de la seu del Consell Regulador del Cava encara no tenen data definitiva d'execució

El futur Centre Tecnològic del Cava i la seu del Consell Regulador del Cava ja té forma, almenys virtual. Les dues seus s'ubicaran a Can Guineu, l'antiga casa de la família Mir, que des de fa anys és propietat de tres empreses cavistes (Juvé i Camps, Codorniu i Freixenet). L'equip de l'arquitecte barceloní Jordi Garcés ha estat el guanyador del concurs d'idees que havia promogut l'Ajuntament i les institucions implicades en els futurs usos de l'espai: el Consell Regulador del Cava i la Universitat Rovira i Virgili. El jurat va prendre la decisió aquest desembre per unanimitat de tots els seus membres, entre els quals hi havia prestigiosos arquitectes i representants de tots els agents actius del projecte.

Entre els arguments que van decantar el jurat cap a la proposta de Garcés, que rebrà 6.000 euros de premi, hi ha “el tipus de tractament i la manera de resoldre la convivència entre les línies arquitectòniques de l'edificació existent i l'espai de nova construcció”. També es va valorar la conservació del pati de palmeres, l'escalinata i la tanca perimetral, així com el manteniment intacte de la façana i les plantes existents. Un altre factor determinant va ser el fet que el projecte tingui possibilitats econòmiques d'execució. Al concurs d'idees s'hi havien presentat finalment set projectes, alguns dels quals estaven signats per arquitectes locals. Jordi Garcés ja va fer una actuació d'èxit a Sant Sadurní quan l'any 1987 va projectar la remodelació de l'edifici de l'antic hospital –ara conegut com a Índex– i va rebre un premi FAD. Actualment, Garcés i el seu equip treballen, entre altres projectes, en la reforma d'una farinera a Vic per convertir-la en escola municipal de dibuix i pintura, en l'ampliació de l'hotel Òpera Garden de Barcelona, en l'edifici annex al Museu Picasso de Barcelona, en un nou centre cultural de Molins de Rei i en l'hotel Granvia 700 de Barcelona.

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia pressiona des de fa anys el sector del cava perquè s'impulsi aquest projecte a l'antiga casa de la família Mir, sense que fins ara s'hagi fet pública cap previsió de l'inici de les obres. A principis de juliol, l'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Joan Amat, va fer pública la creació del parc tecnològic, al mateix espai que hi haurà el Consell Regulador del Cava, i del concurs d'idees que s'obria, i va tractar l'acte com si fos la col·locació de la primera pedra del centre tecnològic. L'Ajuntament es limitava a dir fa pocs dies, quan va donar a conèixer el nom del guanyador del projecte, que una vegada conegut el projecte guanyador es pretén activar la rehabilitació de Can Guineu i buscar-ne el finançament necessari. El Consell Regulador del Cava té des de fa dos anys un conveni amb el Centre Tecnològic de Vilanova i la Geltrú per treballar plegats en la investigació tecnològica aplicada al sector. Un cop s'hagi construït el centre, aquests treballs es faran des de Can Guineu amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. La seu del consell és des de fa anys a Vilafranca del Penedès.

LA XIFRA

6.000
euros
són els que s'ha endut Garcés pel concurs d'idees. S'hi van presentar set arquitectes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.