Societat

immigració

Anglada només s'alegra del primer nadó “no musulmà”

El líder ultra diu que està “trist” perquè els pares dels primers catalans són magribins

El govern va anunciar una denúncia a PxC pel programa xenòfob

El xenòfob Josep Anglada, president de la formació Plataforma per Catalunya (PxC) a qui el passat 28 de novembre van votar més de 75.000 persones, distingeix les persones segons el seu color pell i les seves creences, fins i tot quan aquests tenen només un dia de vida i una nul·la capacitat per explicar quin credo tindran quan seran grans. En un comunicat fet públic ahir en què valorava els quatre primers catalans del 2011, Anglada es declara “entristit”, perquè en tres dels casos els pares són musulmans i només considera motiu d'alegria el naixement del quart nadó, Ivan Embid, perquè els seus progenitors no ho són.

“Tan sols el primer nen nascut a la província de Girona no serà musulmà. Des de la PxC volem donar la benvinguda a aquest món a Ivan i donar la nostra més sincera enhorabona als seus pares i familiars”. Així saluda el polític xenòfob aquest nounat, a la vegada que critica que el conseller de Salut, Boi Ruiz, visités els pares de la primera catalana, Jasmine, i els “prometés ajudes a doll”.

El discurs reiteradament xenòfob d'Anglada, que va pujar de to en la passada campanya electoral, no ha passat desapercebut a l'administració. La conselleria d'Acció Social, amb el govern tripartit encara, va anunciar que presentaria una denúncia contra el programa de PxC davant de la fiscalia, perquè sigui aquesta instància la que determini si els plantejaments poden arribar a ser delicte.

La denúncia encara no s'ha presentat, ja que com a pas previ es va encarregar un informe als serveis jurídics de la Generalitat per analitzar la viabilitat de la iniciativa. Els lletrats del govern van estudiar el programa que Anglada enviava als domicilis dels ciutadans on vuit dels deu punts feien referència a la immigració. Aquest informe jurídic és un dels papers que el nou conseller Josep Lluís Cleries s'ha trobat damunt la taula en el traspàs de funcions.

LA XIFRA

75.321
persones
van donar el seu vot el passat 28-N a Anglada i als seus plantejaments contra la immigració.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.