Necrològiques

Narcís Majó i Clavell

Arquitecte mataroní

Narcís Majó i Clavell va néixer el gener del 1940, i era l'únic noi d'una família de set germans.

Arquitecte de professió, era un home creatiu i imaginatiu, que, segons diuen els que el van conèixer, sabia de tot i era capaç de donar raó de qualsevol tema, molt particularment si abans havia pogut fer les seves pertinents recerques.

Marcat pels principis i per les teories del Maig del 68, va viure intensament els temps de la denominada guerra freda i va ser promotor de múltiples iniciatives cíviques i ciutadanes a Mataró: va ser un dels primers pares de l'escola Enxaneta, professor de l'escola de formació professional dels vells temps, promotor de la revista El Maresme, participant de l'Assemblea de Catalunya, director de la CIRIT, responsable tècnic de l'ITEC, assessor artístic i tècnic de diverses entitats, fundador de l'empresa Nou Bau i col·laborador desinteressat de moltes associacions, entre altres activitats.

També va ser president de la Fundació Mare Nostra, la residència de persones grans fundada per la seva mare, on va dipositar els seus darrers esforços.

Capaç de donar una resposta pragmàtica i intuïtiva a qualsevol qüestió científica, social, política, religiosa o cultural que se li plantejava, sempre tenia quelcom a dir en els més diversos temes.

El funeral es va celebrar a Mataró el dia 31 de desembre del 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.