cultura

vilanova i la geltrú

Leonora Milà s'aboca a la composició després d'acomiadar-se de Falla

L'artista vilanovina va omplir La Sala en la cloenda de la gira ‘Milà plays Falla'

Actors i músics van acompanyar la pianista en el concert especial

Unes 500 persones van assistir dimarts al vespre a la cloenda de la gira Milà plays Falla i moltes altres es van quedar a les portes del Centre d'Art Contemporani La Sala, que es va quedar petit per escoltar el concert especial amb què la pianista Leonora Milà s'acomiadava definitivament de Manuel de Falla. Milà va estar envoltada d'amics i artistes de diferents disciplines, que durant dues hores i mitja van captivar el públic amb un recital que va posar fi a una gira de 13 mesos per tot l'Estat. Les interpretacions al costat del violinista Pedro León, del tenor Carles Masdeu o de la soprano Maria Lluïsa Muntada van ser alguns dels moments més especials de la nit, que també va tenir les intervencions del cantautor vilanoví Pere Tàpias, l'escriptor local Oriol Pi de Cabanyes, l'actor Toni Albà i l'actriu Carme Sansa.

La pianista i compositora Leonora Milà, que va rebre durant el concert un homenatge de la coral infantil l'Estrop, dóna per tancada definitivament la gira dedicada a Manuel de Falla i ha començat a treballar ja en nous projectes: “Ara preparo el quart concert per a piano i orquestra de gran format i el dedicaré a la pedagoga Maria Canals, que ens va deixar fa molt poc i a qui m'estimava molt. Des dels sis anys, que ens coneixíem”, explica Milà. L'artista vol confeccionar una obra per a grans orquestres, que inclourà tres moviments, el segon dels quals contindrà variacions prenent com a referència una obra de joventut de la mateixa autora. Paral·lelament, els responsables de la companyia russa Yakobson Ballet, de Sant Petersburg, dirigida pel ballarí i coreògraf Iuri Petukhov, i els representants de Leonora Milà treballen plegats per estrenar una obra inèdita de l'artista. Es tracta de l'òpera Marie, escrita per Leonora Milà l'any 1989 i que encara roman inèdita: “Estem pel molt bon camí i és un projecte que em fa molta il·lusió. És una òpera que vaig escriure fa gairebé 20 anys i encara no s'ha estrenat. Amb els russos, m'hi entenc molt bé perquè la meva música s'adiu molt amb el seu estil i amb la seva cultura”, apunta Milà.

El nou any també ha arribat per a Leonora Milà amb la publicació d'un triple CD, CançonSongs, en què s'inclou obra lírica de diversos compositors, interpretada per primeres figures de l'escena musical del país, com Leonora Milà, Salvador Brotons, Manuel Oltra, Albert Guinovart i Antoni Besses.

LES FRASES

Ha sigut una gira esplèndida, han estat 13 mesos de viatges, de trobar-se amb molta gent i de moltes anècdotes
Leonora Milà
Ara preparo el quart concert per a piano i orquestra, que dedicaré a la meva amiga, la pedagoga Maria Canal
Amb els russos, m'hi entenc molt bé perquè la meva música s'adiu molt amb el seu estil i amb la seva cultura
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.