Societat

santa coloma de gramenet

cinc anys de l'explosió mortal al barri del fondo

Mobilitzacions per la falta d'acord amb Gas Natural

Els veïns col·loquen pancartes als balcons per pressionar la companyia que s'avingui a negociar les indemnitzacions

L'Ajuntament vol que l'empresa assumeixi el cost de Torre Sònia

Els afectats per l'explosió de gas al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet han decidit actuar per la inconcreció de les negociacions amb Gas Natural. Els veïns van col·locar ahir pancartes a les finestres i als balcons –amb eslògans com “Justícia ja!”; “Gas responsable” o “5 anys i res”– per pressionar la companyia que mogui fitxa d'una vegada per totes. “Fa mesos que estem en aquest procés i no veiem un final clar ni franc de la negociació per part de Gas Natural”, va explicar ahir el portaveu dels afectats, Ángel Moratilla.

Segons ell, els afectats i la companyia intenten negociar des del mes de setembre les suposades indemnitzacions que haurien d'incloure el cost del continent (entre 1 i 1,5 milions d'euros), el contingut i els danys morals i físics que l'accident va ocasionar als veïns dels tres blocs sinistrats de la rambla del Fondo ara fa cinc anys.

De fet, el proper 12 de gener, es commemorarà el cinquè aniversari del sinistre. La plataforma d'afectats ha organitzat per aquell dia una concentració (a partir de les 6 de la tarda) davant de la Torre Sònia, on es col·locaran espelmes i flors. També es llegirà un manifest, que segons Moratilla, serà “més reivindicatiu que mai”. Els afectats convidaran tota la corporació municipal a participar de l'acte.

“Resultat 0”

La companyia de gas també negocia amb l'Ajuntament de Santa Coloma, que posa com a condició que l'empresa –única implicada en el cas– assumeixi el cost de construcció de la Torre Sònia, l'edifici per a les disset famílies que van perdre la casa. “L'Ajuntament no vol ni guanyar ni perdre un euro amb Torre Sònia”, aclareix el gerent del consistori, Fernando Hernández Baena. “L'Ajuntament de Santa Coloma, a través de l'empresa municipal Gramepark, en el seu moment va facilitar els elements necessaris per poder refer els habitatges. I ara, això ha de donar com a resultat 0: ni benefici ni pèrdua”, afegeix Hernández Baena. Segons ell, la companyia de gas no està disposada a assumir el cost total de l'edifici, ja que considera que els pisos que s'han fet ara, són molt millors que els antics. “L'Ajuntament ha de recuperar allò que va invertir a reconstruir les condicions de vida dels afectats per l'explosió”, resumeix Hernández Baena.

LA DATA

12.01.2011
es compleixen cinc anys de l'explosió de gas al barri del Fondo que va causar la mort a dues persones.

LA XIFRA

5,08
milions d'euros és el cost final de construcció de l'edifici que acull les disset famílies afectades.

LA FRASE

L'Ajuntament de Santa Coloma no vol ni guanyar ni perdre un euro amb la Torre Sònia
Fernando H. Baena
Gerent de l'ajuntament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.