cultura

Olocau, Marines i Gàtova commemoren els 400 anys del seu naixement com a poble

L'11 de gener de 1611 prenia possessió de la baronia d'Olocau, Marines i Gàtova el baró Alonso de Vilaragut. En aquell acte trobem per primera vegada els noms i cognoms de les primeres autoritats i els caps de cada casa, tots cristians vells i nous pobladors que van vindre a poblar la Vall després de l'expulsió dels moriscos. Finalment, el 10 de juliol de 1611 es signava la Carta Pobla que significava la fundació jurídica d'una nova comunitat.

Per a celebrar el 400 aniversari d'aquest fet, els Ajuntaments d'Olocau, Marines i Gàtova i les associacions cíviques i culturals dels tres pobles han estat convidats a participar de dita commemoració i estan preparant una sèrie d'actes i activitats que és realitzaran al llarg de l'any. Una d'elles es una exposició itinerant de caràcter històric «Quatre segles de llinatges familiars a la Vall d'Olocau, Marines i Gàtova (1611- 2011)» que és completarà amb una gran fotografia col·lectiva dels habitants actuals del poble.

L'Institut d'Estudis Comarcals convida els olocauins i olocauines a participar en dit acte que tindrà lloc el dia de la festa de Sant Antoni Abat del 201. Un acte consistent a concentrant-se al carrer de Sant Francesc per poder fer la foto. Serà com l'acte de l'anunci de la commemoració que es pensa desenvolupar al llarg de l'any 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.