Cultura

Els galeristes rendiran tribut a Jaume Plensa

Els Premis GAC-IV Nit del Galerisme, que se celebraran l'1 de febrer al Macba, retran homenatge a l'artista Jaume Plensa en reconeixement a la seva aportació al món de l'art i la seva trajectòria d'abast internacional. Els premis GAC tenen com a objectiu donar més difusió a les galeries d'art com a element fonamental del mercat artístic i de la promoció d'artistes, així com reconèixer els agents que han destacat per la seva aportació al món de l'art i el galerisme de Catalunya. Aquests premis són una cita anual amb tots els sectors de la vida cultural catalana vinculats a l'art i el galerisme.

Els guardons es divideixen en set categories: premi a la galeria per la seva trajectòria; a la galeria jove per la seva projecció internacional; al col·leccionisme; a la crítica d'art; al mitjà de comunicació; al comissariat d'exposicions, i, com a novetat, a l'artista per la millor exposició en galeria.

Els premis GAC apleguen les quatre associacions de galeries d'art catalanes: el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, l'Associació Art Catalunya, l'Associació Art Barcelona i l'Associació de Galeristes Independents de Catalunya. El jurat està format per membres destacats de la cultura, des de directors de museus i fundacions a crítics d'art, galeristes i col·leccionistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.