El lector escriu

Carta del dia

Immersió lingüística

El govern espanyol ha trencat el silenci arran de la sentència del Tribunal Suprem i ho ha fet recordant que la seva Constitució reconeix la cooficialitat del català i el castellà, i que és la nostra Generalitat qui té competències per escollir quina llengua s'ensenya a l'escola.

El ministre d'Educació espanyol, Ángel Gabilondo, reconeix que el castellà no té per què ser la llengua vehicular a les escoles catalanes tal com sentenciava el Tribunal Suprem. “L'educació es pot organitzar al voltant de l'una o de l'altra” i “entenem que les competències per triar la llengua vehicular són competències del govern legítimament elegit a Catalunya”.

Les declaracions del ministre s'han acompanyat d'informes que demostren que els catalans no coneixen pitjor el castellà que els habitants d'altres zones de l'Estat, i ha deixat en evidència l'absurda sentència que qüestionava un model avalat per la societat catalana i per la Unió Europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.