Política

Política

Pluma deixarà Girona per ser un alt càrrec a Cultura

L'exsocialista Mascarell li ha ofert ser director general de Patrimoni Cultural i entrar al govern de CiU

El fitxatge del vicepresident de la Diputació i regidor a Girona és un nou revés per al PSC

El vicepresident de la Diputació de Girona, regidor d'Urbanisme i portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona i també a l'ens supramunicipal, Joan Pluma, preveu dimitir en els propers dies d'aquests càrrecs per assumir responsabilitats al departament de Cultura del govern de la Generalitat. Fa pocs dies, Pluma va rebre una trucada des de la conselleria de Cultura que ara encapçala l'exsocialista Ferran Mascarell, perquè es faci càrrec de la direcció general de Patrimoni Cultural. L'encara regidor socialista va refusar ahir fer cap comentari sobre aquesta possibilitat, adduint que “no faria comentaris sobre rumors”.

Decisió imminent

L'oferta de Mascarell a Pluma en aquests últims dies dóna marge al socialista gironí per rumiar una resposta al llarg d'aquest cap de setmana. L'objectiu és que el nomenament es fes dimarts que ve, i tot apunta que l'acceptarà, ja que algunes fonts assenyalen que el grup local del PSC a Girona ja es va reunir ahir per redistribuir-se les àrees de gestió, veient gairebé segura la marxa de Pluma.

Si es confirma que Pluma fitxa per un govern liderat per Artur Mas, seria un nou revés per a les files socialistes, després de la sorpresa de Mascarell. De fet, l'amistat entre Mascarell i Pluma explicaria en bona part l'oferta per a un alt càrrec de la conselleria de Cultura. En les converses, sembla que s'hauria posat sobre la taula la possibilitat que Pluma assumís la delegació de Cultura a Girona, però finalment es va optar per la direcció general.

Dimissió dels càrrecs

Si Joan Pluma accepta l'oferta del govern convergent, la dimissió dels actuals càrrecs al consistori gironí i a la Diputació comportaria un moviment de fitxes d'especial rellevància a l'Ajuntament, a només cinc mesos de les eleccions municipals.

Joan Pluma va entrar a l'Ajuntament l'any 1991 de la mà de l'aleshores alcalde Joaquim Nadal. En aquells anys va adquirir protagonisme i tothom el situava com a possible relleu. Va assumir fins al 2003 l'àrea de Cultura i aquell any va passar a ser tinent d'alcalde d'urbanisme. El 2005, Pluma va entrar a formar part de la Diputació de Girona i era portaveu del grup del PSC i des del 2007 és vicepresident de l'ens supramunicipal. La marxa de Pluma de l'Ajuntament de Girona suposarà l'entrada al consistori de Glòria Plana, que anava de número 11 a la llista socialista de les municipals del 2007 i que fins al canvi de govern era directora del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a comarques gironines.

LA DATA

18.1.2011
Dia
en què el govern té previst fer el nomenament de Pluma com a director general de Patrimoni Cultural.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.