Societat

Prop de 13.500 persones visiten els espais de la batalla de l'Ebre

El projecte de museïtzació dels espais de la batalla de l'Ebre vol ser un dels actius turístics més importants de les Terres de l'Ebre i, tot i la manca de recursos per mantenir oberts els cinc centres d'interpretació que hi ha actualment a la comarca, va pel camí de ser-ho. “Cada vegada ens coneixen més”, diu Xavier Royes, coordinador tècnic del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (Comebe). Una afirmació que les xifres confirmen. Així, els espais del Comebe van rebre el 2010, 13.496 visitants, sense incloure les visites als refugis i al castell de Móra d'Ebre, una xifra considerablement superior a les 8.756 visites del 2009.

El centre d'interpretació més visitat va ser el de 115 dies, de Corbera d'Ebre (7.990 visitants), seguit del de Les veus al front, del Pinell de Brai (1.438). Soldats a les trinxeres, va rebre només 235 visites, tenint en compte que va estar bona part de l'any tancat; Hospitals de sang, de Batea, 1.302; i Internacionals a l'Ebre, de la Fatarella, 1.121. A aquests, cal sumar-hi els 1.407 visitants del refugi i de Benissanet. Les aspiracions del Comebe són incrementar aquestes xifres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.