Serveis

equipaments

Adif frena la senyalització a Figueres de l'estació del TAV tot i haver-s'hi compromès

L'alcalde li reclama que posi els senyals als accessos a la ciutat i a les cruïlles més importants

Fa un mes que s'ha obert l'estació i només hi ha un rètol

Un mes més tard de l'obertura de la nova estació del TAV Figueres-Vilafant la senyalització de la seva ubicació continua sent deficient. Només hi ha cinc rètols que indiquen com s'hi va i, excepte un, que és a l'autopista, prop de la sortida Figueres sud, els altres quatre són a tocar de l'estació. Els dos més grans estan ubicats, un en cada sentit, a la carretera d'Olot (N-260), en el terme de Vilafant, a tocar de l'avinguda Puig Grau, que és el vial d'accés. Un de més petit és a la cruïlla d'aquest vial amb la carretera i només un, i petit, es troba en el terme de Figueres. En concret, és al carrer Ter, a cinquanta metres del carrer de les Pedreres, que és l'accés a l'estació. Només hi ha un sentit de circulació.

El responsable de la senyalització és Adif, que és qui ha instal·lat aquests rètols i es va comprometre a posar-ne a tots els accessos i a les avingudes més importants de la ciutat, segons un projecte que van elaborar els serveis tècnics de l'Ajuntament de Figueres. Ara han comunicat que no estan en disposició de fer-ho perquè no disposen de pressupost.

Carta de Vila a Adif

Per aquest motiu l'alcalde de la ciutat, Santi Vila, ha enviat una carta al president d'Adif en què li comenta que és “imprescindible” millorar la senyalització per accedir a les dues estacions: la del centre i la del TAV, ja que es tracta de dos equipaments de caràcter territorial als quals accedeixen usuaris que provenen d'altres poblacions o comarques. “Disposar d'una nova estació obliga els seus responsables a senyalitzar els recorreguts d'accés i a orientar els usuaris per evitar que es confonguin d'estació”, comenta l'alcalde a la carta. Vila remarca que Acesa sí que ha entès els suggeriments municipals: ha indicat l'existència de l'estació a l'AP-7, encara que un cop s'ha sortit de l'autopista a Borrassà no es troba cap més rètol; per això demana a Adif que executi, o ho faci fer a Foment, la senyalització a les carreteres que són de la seva competència.

En la mateixa carta, l'alcalde Vila aprofita també per demanar al president d'Adif que s'obri una altra porta al recinte de l'estació, en concret a l'alçada de la plaça Joan Sibecas –al barri del Culubret–, on l'Ajuntament vol fer una passera per sobre de la riera Galligans per tal de facilitar l'accés a peu, des de la parada del bus urbà i des d'aquest sector de la ciutat. Adif, però, va denegar la petició perquè vol mantenir el recinte tancat i amb un únic punt d'entrada.

LA XIFRA

5
rètols
només hi ha que indiquen l'estació del TAV: tres a l'N-260 a Vilafant, un a Figueres i un altre a l'AP-7.

LA DATA

19.12.2010
Va començar a funcionar
la nova estació del TAV amb quatre trens diaris i amb París com a destí o procedència.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.