Política

Marxa enrere en la petició d'imputar CDC pel cas Millet

El Consorci del Palau, on s'integren les administracions, modifica un primer escrit que demanava la imputació de Daniel Osàcar i Àngel Colom

L'Orfeó encara no s'ha pronunciat sobre la peça separada

Gir sorprenent en la derivada política del cas Millet. El Consorci del Palau de la Música, on hi ha representats la Generalitat, l'Ajuntament i el govern espanyol, s'ha fet enrere en la pretensió de demanar la imputació de diverses persones vinculades a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

En aquest sentit, el Consorci va presentar a última hora d'ahir un escrit al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona en què demana, d'una banda, que investigui la destinació de 5,9 milions que la constructora Ferrovial va entregar al Palau i, de l'altra, que no s'imputin delictes a cap persona concreta. Amb aquesta petició, el Consorci –que actua a través dels serveis jurídics de la Generalitat, serveis a la vegada dependents del Departament de Presidència– modifica un primer escrit del 15 de novembre passat que sí que sol·licitava la imputació de diverses persones, entre les quals Daniel Osàcar –tresorer de CDC fins al desembre passat– i Àngel Colom. Després d'aquest pas, l'única part personada en el procés que ara per ara demana la imputació de persones vinculades a CDC és la fiscalia. Tampoc han mogut fitxa en aquest sentit els advocats de l'Orfeó Català i la Fundació Palau de la Música. Tenen un manament de la nova junta de l'entitat en el sentit d'impulsar la investigació i “depurar la totalitat de les responsabilitats”, però a hores d'ara encara no s'han pronunciat. Amb aquests elements damunt la taula, el jutge instructor, Juli Solaz, haurà de resoldre si obre una peça separada per investigar la suposada desviació de diners de Ferrovial a CDC a través del Palau, i si fa més imputacions, tal com demana la fiscalia.

L'escrit que al seu dia va entregar al jutjat el ministeri públic parlava de Daniel Osàcar i Àngel Colom, però també sol·licitava la imputació de diversos empresaris que estarien implicats en operacions opaques amb el Palau de la Música, així com Pedro Buenaventura, durant anys el màxim responsable de Ferrovial a Catalunya. La fiscalia demanava que s'investigués la destinació de 20 milions d'euros que els antics gestors del Palau van retirar en efectiu. L'escrit presentat ahir pel Consorci discrepa del de la fiscalia també en la qüestió de les quantitats a investigar. En aquest sentit, es demana que la investigació quedi acotada a determinar on han anat a parar 5,9 milions que el Palau va rebre de Ferrovial, del total de 12 en què va consistir el patrocini de l'empresa.

La petició de no imputar càrrecs a ningú més s'argumenta per una qüestió de seguretat jurídica i de prudència processal. L'escrit del Consorci en rectifica un altre que va ser entrat al jutjat aquest dilluns, poc després que s'acabés la declaració de l'exsecretària de Fèlix Millet Elisabet Barberà. Aquell escrit encara anava més enllà que el d'ahir, ja que demanava que es tanqués definitivament la investigació del cas sense cap peça separada ni més imputacions.

18.01.11
El Consoci del Palau
entrega un altre escrit, en què demana la peça separada i es desdiu de noves imputacions.
15.11.10
El Consorci del Palau
presenta un escrit per demanar peça separada i la imputació d'Osàcar i Colom.
17.01.11
El Consorci
presenta un escrit que demana que es tanqui el cas. Rebutja la peça separada i reclama més imputacions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.