Salut

El nou hospital de Tortosa, del “fum” a les flames

El socialista Ismael Roldan deixa la direcció de Salut pel desacord amb els convergents Francesc Sancho i Xavier Pallarès, que han qualificat el projecte de “fum” i d'“engany”

És el primer conflicte greu del govern de Mas a l'Ebre

Roldan qualifica de “difamatòries” les paraules de Sancho i Pallarès

Primer conflicte greu per al govern d'Artur Mas a les Terres de l'Ebre, al voltant d'un dels projectes més importants que ha heretat de l'etapa del tripartit. El nou hospital de Tortosa, que l'exconsellera Marina Geli havia impulsat amb la col·laboració de l'Ajuntament perquè pogués ser una realitat el 2015, ara és l'epicentre d'una agra polèmica. Al llarg de l'última setmana, en declaracions a diversos mitjans, tant el nou delegat de la Generalitat a l'Ebre, Xavier Pallarès, com el nou secretari d'Estratègia i Coordinació de Salut, Francesc Sancho, han afirmat que el tripartit ha venut “fum” amb relació a l'hospital, un “engany” del qual “només hi ha un dibuix”. Són aquestes afirmacions, que dia rere dia han anat pujant de to, les que dimarts van provocar que el director dels serveis territorials de Salut en funcions, el socialista Ismael Roldan, presentés la seua dimissió irrevocable al conseller.

“El nou hospital no és un engany ni és fum, sinó un projecte en què ha treballat molta gent dels serveis territorials de Salut i de l'actual hospital Verge de la Cinta”, va etzibar ahir Roldan. A més, va defensar que seguint el nou calendari del projecte era viable que el nou hospital de les Terres de l'Ebre estigués a punt el 2015. “La realitat podria ser diferent a causa de la crisi, però la nostra preocupació era que es prioritzés la redacció del projecte i l'obra”, va dir. Així, Roldan va atribuir a la “desinformació” les declaracions de Sancho i Pallarès. Unes paraules que en la seua carta de dimissió va qualificar de “menyspreatives” i “difamatòries”, a més d'inadmissibles. El director dimissionari de Salut –la renúncia li va ser acceptada verbalment ahir– ja no va poder utilitzar la delegació tortosina del departament per comparèixer davant dels mitjans de comunicació. Després d'una trucada del director del Catsalut, la qual es va desenvolupar en termes de “molta correcció”, Roldan va optar per atendre la premsa a les instal·lacions d'una emissora de ràdio que hi ha al mateix carrer.

Segons Roldan, tant dilluns com dimarts va demanar formalment que Salut rectifiqués les declaracions del delegat del govern a l'Ebre i del secretari d'Estratègia i Coordinació del departament. Però va presentar la dimissió perquè aquesta rectificació no es va fer. Roldan i Sancho van arribar a parlar per telèfon dimarts a la tarda, i el secretari d'Estratègia i Coordinació li va arribar a comunicar que es donés per cessat. Però el cessament per escrit del director de Salut a l'Ebre, que ha de portar la firma del conseller Boi Ruiz, no arribarà a Tortosa fins avui. A més, ha de sortir publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La previsió del govern és que la dimissió de Roldan i el nomenament del nou director dels serveis territorials de Salut puga sortir publicada en el DOGC de demà. Un dels candidats que més estan sonant durant les últimes hores per substituir Roldan és Joaquim Ferràs, d'Horta de Sant Joan.

2006
14-8
Marina Geli
visita Tortosa i anuncia el trasllat de l'actual hospital Verge de la Cinta al pla parcial de la Farinera. Es volen resoldre els problemes d'accés i la dificultat per fer-hi ampliacions. Es preveu una inversió de 120 milions perquè estiga a punt el 2010.
2007
19-2
Aproven
un informe d'idoneïtat dels terrenys proposats, després que CiU qüestionés el lloc elegit.
2007
18-4
El pla director
del nou hospital és una realitat. Al juny, Ferran Bel ja és alcalde i accepta l'emplaçament.
2008
1-2
Ferran Bel
i Marina Geli signen un conveni de compromís per garantir la cessió dels terrenys de la Farinera.
2009
28-11
La consellera de Salut
presenta a Tortosa el pla funcional del nou hospital, que arriba amb alguns mesos de retard. Fins aquest moment, la previsió de Salut era començar les obres durant la primavera del 2010 i posar en marxa l'hospital cap al 2013.
2010
23-7
Geli
presideix a Tortosa l'obertura de les cinc propostes finalistes en el concurs d'idees de l'hospital.
2010
22-10
Els arquitectes
Barberà, Bonell i Gil guanyen el concurs d'idees. L'hospital ja s'ha retardat fins al 2015.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.