Societat

Youtube, en català

El servidor de vídeos d'internet ja es pot consultar en català

En cas de tenir configurat el navegador en català es visualitza directament

Youtube el servidor de vídeos més popular d'internet ja es pot consultar en català. En cas de tenir configurat el navegador en català, es visualitza de manera automàtica, sinó cal canviar-ho manualment. No obstant això, algunes pàgines internes continuen sense traducció. En cas de no detectar-se el català automàticament, es pot anar al final de la pàgina de youtube i a l'opció d'idioma, escollir el català. D'altra banda, el lloc web Navega en Català, de la Fundació puntCAT també informa de com posar el navegador en català.

Youtube pertany a Google-que el va comprar el 2006- i, amb el català ja són més d'una trentena les llengües que permet utilitzar per a les consultes. Google té actualment diverses eines i serveis que ofereixen la llengua catalana com a opció, és el cas, per exemple, del gmail, o el Google Maps.

L'anunci de l'ús del català ha estat aplaudida per la xarxa social flog.cat,, qui ha tingut una campanya activa fins ahir per recollir signatures en línia per demanar la inclusió del català al portal i es considera responsable en part “d'aquesta fita important per a la llengua a la xarxa”. En total, la campanya d'aquesta xarxa social creada al País Valencià i pensada per a joves de 20 anys, ha aconseguit reunir gairebé 2.973 signatures. Segons explica l'administrador de flog.cat, Daniel Olivares, l'octubre passat van enviar les signatures fins llavors recollides, unes 2.000, a Google Espanya i a la central, a Califòrnia. No van obtenir cap resposta a excepció de la confirmació de rebut. Flog.cat té en marxa ara dues campanyes que demanen l'ús del català a Spotity i a la companyia de telefonia mòbil Yoygo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.