Articles

AMB ACCENT

Dakar 2011

A Dakar, Barcelona proposarà que
un altre món és possible

Entre avui i diumenge, més d'un centenar de catalans marxaran cap a Dakar, a participar, de diumenge a divendres de l'altra setmana, al Fòrum Social Mundial, que enguany es fa en aquesta ciutat africana. Per als descreguts, dir-los que la feina que s'hi fa és ingent, necessària, intel·lectualment molt potent, amb resultats a mitjà i llarg termini, que és el realment necessària.

Catalunya hi acostuma a dur propostes molt interessants, que es treballen als fòrums socials regionals com el que es va fer ara fa un any a Barcelona, Lleida i Girona. Ara fa un parell d'anys, va ser el Ciemen qui es va endur la palma de la proposta sòlida amb l'arrencada de l'Espai dels Drets Col·lectius dels Pobles, que enguany té continuïtat amb la proposta: crisi de civilització i paradigmes alternatius.

Però avui us volia parlar de la iniciativa potentíssima que el nostre país aportarà al món en aquest FSM: el consens de Barcelona.

Preocupats pels desequilibris socials que pateixen no només els països en vies de desenvolupament, sinó també els països del nord, diverses organitzacions internacionals proposen una llista de 68 objectius per incentivar el que s'anomena “ciutadania activa”. Al capdavant de la proposta hi ha el Centre Català d'Innovació Social, Nova, i de bracet, Ubuntu, la Fundació Antoni Comín, la Fundación Cultura de Paz, l'Institut de Drets Humans de Catalunya, i internacionals com ara Ibasse del Brasil, la Peace Women Across the World i Critt, entre molts d'altres. Proposen passar a l'acció com a ciutadans responsables, per construir un món que asseguri al 100 per cent de la població mundial els recursos per a la cobertura sostenible de les seves necessitats bàsiques.

Tenen un web, que és www.barcelonaconsensus.org, i hi proposen 68 objectius als quals podeu adherir-vos i començar a actuar de manera efectiva. Alguns són molt senzills, i si no, recordeu la demostració de responsabilitat que entre tots vam fer amb la necessitat d'una nova cultura del consum d'aigua l'any de les restriccions. A Dakar, Barcelona començarà a proposar, de manera activa i eficient, que realment un altre món és possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.