Societat

societat

Suport a un pare de Deltebre a qui van treure la custòdia

Unes cent persones es van concentrar ahir per donar-li suport, després d'haver estat condemnat a 7 mesos de presó per una acusació de maltractament telefònic a l'exdona, que li va prendre el fill

Un centenar de persones es van manifestar ahir al matí a la plaça de l'Ajuntament de Deltebre, en solidaritat amb un pare veí del municipi que en les properes hores serà empresonat si les autoritats no revoquen les sentències que fins ara han dictaminat. Aquesta rectificació és la que busca l'APFS de Catalunya i de Tarragona per a la Custòdia Compartida, les organitzacions que ahir van convocar la concentració i que denuncien que l'home hagi estat condemnat a 7 mesos de presó per un delicte de conducció temerària i una acusació de maltractament telefònic que, segons ells, no és demostrable i que entra en contradicció amb una primera sentència en què se li atorgava la custòdia del seu fill de mutu acord amb l'exdona. Durant la protesta, es va fer soroll durant uns minuts amb cotxes i altres aparells. Després, va començar una marxa amb cotxe per diversos carrers del municipi i poblacions del voltant.

Al migdia, a la plaça de Deltebre, encara hi havia plantada la tenda de campanya en què el pare havia passat la nit, amb més veïns que li van fer costat. “Aquesta matinada jo he estat amb ell. Crec que és un bon home. Amb tants de delinqüents que hi ha al carrer, no entenc per què l'empresonen a ell”, explicava un jove amb un megàfon. A davant de la tenda, plena de cartells que reivindicaven la custòdia compartida i la situació d'injustícia d'aquest pare, l'acusat va manifestar el sentiment de cansament i de frustració, insistint en el missatge que s'ha de fer alguna cosa perquè situacions així no es repeteixin.

Les entitats convocants van aprofitar la concentració per plantejar que les institucions haurien de ser més minucioses i rigoroses en el tractament de cada cas ja que, segons els seus estudis, la mare sempre hi surt guanyant i, de vegades, de manera molt injustificada. Denuncien que en molts de casos les dones abusen d'aquest avantatge legal amb falses acusacions i fent requeriments excessius amb què només es vol arruïnar l'home.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.