cultura

Cultura

Serrat participarà en un concert a Amposta per recaptar fons per a la Lira

L'entitat té problemes econòmics greus i l'Ajuntament ha demanat una reunió amb la consellera Rigau per desencallar el tema de l'escola de música

El cantautor català Joan Manuel Serrat participarà en un concert benèfic per recaptar fons per a la societat musical La Lira Ampostina. L'entitat viu actualment una greu crisi econòmica i, en gran part, ha organitzat aquest concert per pal·liar aquesta situació després que finalment no hagen pogut aspirar, per al curs d'enguany, a la subvenció del Departament d'Ensenyament a les escoles municipals de música. Una subvenció xifrada en 540 euros per alumne i any que hauria representat un ingrés d'entre 80.000 i 90.000 euros per a l'entitat.

El concert es farà el divendres 17 de juny, a l'auditori de la Lira, i la banda tocarà unes setze peces del Serrat sinfónico, enregistrat pel cantautor i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya l'any 2006. El repertori inclou cançons com Ara que tinc vint anys o Mediterráneo i els arranjaments per a la banda els està duent a terme el mestre Adolf Ventas. Serrat ha confirmat la seua assistència al concert i s'ha compromès a cantar-hi un parell de cançons, segons va confirmar ahir el director de la banda, Octavi Ruiz, que va precisar que actuarà de manera “desinteressada” per donar-los suport. La relació de Serrat amb la Lira arranca de la participació de la banda en el concert de Raimon al Palau Sant Jordi de Barcelona per commemorar els 30 anys de la cançó Al vent, l'any 1993.

D'altra banda, l'alcalde, Manel Ferré (CiU), va explicar ahir que ha iniciat les gestions amb el nou govern per reconduir la situació i buscar una fórmula perquè les dues bandes de música del municipi, la Lira i la Unió Filharmònica, es puguen beneficiar de les subvencions que el Departament d'Ensenyament atorga a les escoles municipals de música, uns ajuts que aquestes dues entitats centenàries no poden rebre perquè no són municipals. Ferré va explicar que ha demanat una reunió amb la consellera Irene Rigau per buscar-hi una solució. Però fonts de la Lira lamenten que l'Ajuntament no atengués la seua sol·licitud de convertir-se en escola municipal el que els ha deixat sense la subvenció d'Ensenyament per al curs actual.

LA DATA

17/06/11
Joan Manuel Serrat
participarà en el concert benèfic de la Lira. Encara no s'ha fixat l'hora ni el preu de l'entrada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.