Urbanisme

amposta

Tres constructores locals impugnen l'adjudicació d'Eucaliptus

Tres constructores d'Amposta, Contregisa, Néstor Solé i Construccions Propa, han impugnat el procés d'adjudicació de les obres d'urbanització d'Eucaliptus, valorades en 3,15 milions d'euros. Totes tres constructores van constituir una unió temporal d'empreses (UTE) amb la qual aspiraven a aquesta obra, la inversió més important de l'Ajuntament d'Amposta pel 2011, i que es va adjudicar al ple municipal del 30 de desembre a la UTE formada per l'empresa de Deltebre, Servidel i Bioma Facilites d'Amposta. Les al·legacions presentades per les empreses, i que l'Ajuntament haurà de respondre, posen damunt la taula diversos dubtes sobre el procés d'adjudicació, ja que es van valorar criteris no especificats a les bases com ara la titulació dels treballadors de les empreses aspirants, o es va fer requeriments a unes empreses perquè presentessen les seues propostes en preus ITEC, mentre que a d'altres no. L'alcalde, Manel Ferré, es mostrava “dolgut” perquè finalment les constructores ampostines hagen recorregut contra el procés. “Fa la impressió que no es fien de l'Ajuntament, quan l'adjudicació ha estat clara, diàfana i ajustada a la legalitat”, va manifestar Ferré, que va precisar que en el pròxim ple municipal se sotmetrà a votació si s'estimen o es desestimen les al·legacions. Un cop superat aquest últim tràmit administratiu, les empreses poden recórrer al contenciós administratiu. EA-ERC ja va votar en l'últim ple contra l'adjudicació d'aquesta obra i el PSC es va abstenir pel malestar de les empreses locals.

De moment l'Ajuntament encara no ha signat el contracte amb la UTE adjudicatària perquè comencin les obres d'Eucaliptus, llargament reivindicades pels veïns de la urbanització. Ho farà quan es tanque el procés administratiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.