Política

JORDI PERA

CANDIDAT D'ERC D'ARENYS DE MAR

“Hem estat valents amb el mercat”

El candidat republicà diu que l'acció de govern ha funcionat tot i que s'haurien pogut fer coses amb més eficàcia

El projecte de reforma era necessari tot i el “rebuig” que generen els canvis

Jordi Pera té 52 anys i és informàtic de professió. Es presenta per primer cop com a cap de llista d'ERC, grup del qual va entrar a formar part en les eleccions del 1999. Des d'aleshores es va convertir en la mà dreta de Quim Ponsarnau, l'exalcalde que ERC va tenir els últims dos anys de mandat. Ara confien poder repetir els tres regidors.

Jordi Pera ha estat al capdavant de la regidoria d'Urbanisme des que va marxar a mig mandat Quim Ponsarnau. Era clar que es perfilava com el nou candidat.

Està satisfet del tripartit?

Estem contents. No es pot dir que cap regidor d'ERC critiqui l'acció de govern. Segur que hi ha coses que es podrien haver fet amb més eficàcia. Jo no crec que a final de mandat hi hagi una equidistància, només que dins un govern de coalició tothom manté el seu perfil.

I això crea divisions com ara amb la recollida selectiva.

Podíem haver acabat el mandat sense fer-la. Però era necessari i seguirem defensant que s'hauria de fer a tot el municipi. Vam ser dels primers pobles a parlar-ne i som a la cua a l'hora de fer-la.

La riera ha estat la gran obra?

Ha estat una de les més importants per la transformació del poble. És la nova rambla de prioritat per als vianants i no tant per als cotxes.

Però l'aparcament no s'acaba de resoldre.

Això és una llegenda urbana. És tan complicat aparcar a Arenys com a altres pobles. Amb la reurbanització només s'han perdut una desena de places.

La riera s'ha fet, però ha quedat pendent canalitzar el Bareu.

S'està redactant el projecte i quedarà pendent de buscar el finançament. En època de retallades és cert que poden perillar obres d'aquest tipus, davant de les necessitats més socials.

I la caserna de la Guàrdia Civil anirà a terra?

L'enderroc de la caserna i de l'escorxador està lligat amb el projecte del Bareu, per veure com afecta tot el conjunt.

Ha faltat diàleg amb els paradistes del mercat municipal?

Hem estat valents i s'ha afrontat un tema que es deixava adormir. Acabarem tenint un projecte, cosa que mai s'havia fet. S'havia de renovar o estava abocat a morir. Els canvis a vegades porten rebuig.

S'acabarà un mandat més sense un nou pla general?

Esperem que no. És un treball complex que ha tingut dues aturades, en l'anterior mandat i ara amb el cas Pretòria. S'endarrereix però esperem aprovar-lo al març.

Es presenta després dels mals resultats d'ERC a les autonòmiques.

Crec que s'ha castigat més ERC del que es mereixia. És clar que anem amb una marca que no és la guanyadora, però també a les municipals es valoren més les persones que formen la llista.

La CUP els pot fer mal?

No ho miro així. Penso que està molt bé que s'hi impliqui més gent.

ERC no s'ha entès mai amb CiU per pactar. Això pot canviar?

Els pactes els marca l'aritmètica de l'endemà de les votacions. Parlarem amb tothom qui tingui afinitats en el programa i amb qui hi hagi bona entesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.