cultura

Cultura

Governació es compromet a potenciar els espais de la batalla de l'Ebre

L'alcaldessa de la Fatarella demana que siga el Comebe el que es faça càrrec dels centres d'interpretació

L'organisme encara no té el pressupost del 2011

La desaparició del Memorial Democràtic ha deixat en una situació d'incertesa el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (Comebe), que a finals del mes de febrer encara no té definits els pressupostos del 2011 en espera que es convoque la junta general i el govern nomene el nou president. Ahir la vicepresidenta del govern i consellera de Governació, Joana Ortega, va fer un gest d'aproximació i va visitar in situ els espais de la batalla de l'Ebre a diferents municipis de la Terra Alta, acompanyada pel director científic del Comebe, l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté. Durant la visita Ortega es va comprometre a “potenciar al màxim” aquest projecte de recuperació de la memòria històrica que representa un actiu turístic de primer ordre per als municipis de la Terra Alta i en el qual s'han invertit molts diners. “La nostra voluntat és tirar endavant aquest projecte i racionalitzar-lo”, va apuntar tot assenyalant que de vegades “amb menys recursos es poden fer més coses si hi ha voluntat política”.

El que queda clar és que el Consorci del Comebe, que amb el tripartit penjava de la conselleria de Relacions Institucionals i Interior, ara depèn de la conselleria de Governació, i en l'àmbit territorial encara no és clar qui en serà el responsable directe. Un dels principals reptes que haurà d'afrontar el nou govern serà fer funcionar els diferents centres d'interpretació del Comebe que des del 2002 s'han anat posant en marxa. N'hi ha cinc, dels quals només un, el 115 Dies de Corbera d'Ebre, està obert amb horari regular, perquè els ajuntaments no poden pagar una persona que els obri al públic. En aquest sentit, l'alcaldessa de la Fatarella, Carme Pelejà (ERC), va aprofitar ahir la visita de la consellera de Governació per reclamar que siga el Comebe el que assumisca aquesta despesa. “La gestió dels espais hauria de ser global i coordinada pels tècnics del Consorci”, apuntava Pelejà tot precisant que el govern encara deu al seu Ajuntament els diners que va avançar per a la posada en marxa del centre Internacionals a l'Ebre.

LA FRASE

De vegades, amb menys recursos econòmics es poden fer més coses si hi ha voluntat política
Joana Ortega
consellera de governació i vicepresidenta del govern
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.