Societat

cambrils

El sector de la restauració denuncia un 30% menys de caixa per la llei antitabac

Amos de bars i restaurants de Cambrils es reuneixen de nou per pactar mesures contra la prohibició de fumar als establiments

Van fer la convocatòria per carta

“Per la subsistència de l'hostaleria”. Aquest és l'encapçalament de la carta que diversos propietaris de bars i restaurants de Cambrils que estan disconformes amb la prohibició de fumar a l'interior dels negocis han fet arribar en les darreres setmanes als seus companys d'uns 250 establiments més de restauració del municipi per convocar-los a una segona reunió per debatre possibles mesures per mostrar públicament el seu desacord. Aquesta trobada va tenir lloc ahir al vespre al Motel La Dorada, on els assistents van posar de manifest que des que el 2 de gener passat va entrar en vigor la nova llei antitabac la seva recaptació diària “ha disminuït entre un 30 i un 50%”.

Durant l'assemblea, es van debatre un seguit d'accions de protesta, com treure les màquines de tabac dels negocis, fer una concentració davant de l'ajuntament, en què les persones que hi assisteixin fumin de manera conjunta, o, fins i tot, una altra de més radical que comportaria arribar a la desobediència i deixar màniga ampla als clients per tal que aquests fumin lliurement dins dels locals. Per aconseguir ressò, en la primera trobada feta el gener, també es va plantejar que els bars i restaurants tanquessin les portes durant tota una setmana, però finalment aquesta iniciativa es va desestimar per falta de quòrum, ja que els restauradors van coincidir que amb la crisi “no és convenient perdre dies de feina”.

LA FRASE

La nova llei és una injustícia total perquè atempta contra els drets de les persones fumadores
Manolo Carmona
propietari del bar-restaurant panoramic

LA DATA

26.1.2010
És el dia en què es va fer la primera reunió entre els restauradors –n'hi van assistir uns cinquanta–.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.