cultura

badalona

La Taula de Cultura reivindica la participació

La trentena d'entitats que en formen part consensuen les línies estratègiques que s'haurien de seguir en matèria cultural

El document es presentarà als partits perquè l'assumeixin

La trentena d'entitats que formen la Taula de Cultura de Badalona ho tenen clar: és fonamental treballar en xarxa i afavorir la participació en matèria de cultura. Aquesta és la idea que apareix al centre d'una sèrie de propostes que la taula ha elaborat amb l'objectiu d'oferir-les als diferents partits polítics que concorren a les eleccions municipals del maig perquè les puguin incloure als seus programes electorals i les treballin també amb un horitzó més ampli.

Els integrants de la taula, reunits dissabte en una sessió de treball a la seu de la Fundació Ateneu de Sant Roc, s'han aplegat en diferents comissions per tractar qüestions com ara la cohesió social, la vertebració de la ciutat, la participació i la gestió cultural, i la creació i la producció de la cultura i les arts. La posada en comú de les conclusions de les diferents comissions de treball ha tingut com a resultat un document que defineix les línies estratègiques que la plataforma creu que s'han de seguir en matèria de cultura a Badalona.

Els integrants de la Taula de Cultura estudien ara quina és la millor manera de fer arribar les propostes als partits polítics i treballen amb la idea d'organitzar un acte de presentació formal i amb un alt valor simbòlic, a l'estil del que va organitzar Òmnium Cultural ara fa uns anys, però amb el valor afegit que té el fet de tractar-se de propostes sorgides d'una plataforma que aglutina un conjunt d'entitats de diferents àmbits i de persones vinculades d'una manera o altra al món de la cultura amb una visió de conjunt molt àmplia.

Les conclusions de la Taula de Cultura incideixen a tractar el fet cultural no només com a objecte de consum sinó també des del vessant de la creació i de la importància que té com a element creador de cohesió, per contribuir a la vertebració social de Badalona. Per això, no només parlen de crear infraestructures, que també consideren necessàries, sinó de la participació en el sentit més ampli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.