Economia

viladecavalls

UGT denuncia incompliments de l'Ajuntament en les pagues

El sindicat es queixa que encara no els han pagat part d'un complement de les nòmines del 2010 i que no s'ha aplicat la valoració dels llocs de treball feta el 2008

El sindicat UGT va denunciar ahir el que considera un acte de “mala fe i deixadesa” del govern de Viladecavalls en aprovar per decret que els liquidarien de manera fraccionada –a l'abril i al setembre– les pagues d'assistència i voluntarietat corresponents al 2010 que els treballadors municipals havien de cobrar al gener segons acord del conveni. En total la xifra puja al voltant dels 90.000 euros i el sindicat no es queixa tant del fet que se'ls ajorni el cobrament en dues pagues, sinó de “les formes d'imposició” que utilitza el govern municipal.

El president del comitè, Antonio Reyes, i el delegat dels funcionaris d'UGT a l'Ajuntament, Enrique Aguilar, van explicar que aquest ha sigut la gota que ha fet vessar el got d'una situació al consistori en la que “no es té respecte al dret dels treballadors” per no voler negociar amb ells i s'aplica una política “de fets consumats”. El sindicat es queixa que tenen els sous rebaixats des del maig un 5% per l'aplicació del decret estatal, però en canvi no s'ha aplicat encara la valoració de llocs de treball feta el 2008 i que només s'apliquin complements de noves valoracions a alguns dels 110 treballadors municipals. A més, també censuren que no paguen serveis extraordinaris des de l'agost a la policia ni a les brigades municipals i que els obliguen a compensar-ho amb dies festius quan “ha de ser una decisió personal de cada treballador”.

Els responsables sindicals asseguren que els pròxim dies faran mobilitzacions per denunciar la situació de “descontrol de l'economia municipal”, ja que consideren que els diners que se'ls deuen de l'any passat ja haurien d'estar previstos. Per al sindicat aquesta manera d'actuar genera incertesa perquè molts dels treballadors temen que el següent pas sigui no cobrar tota la nòmina, una sensació que s'agreuja pel fet que la meitat d'ell no tenen plaça fixa, afegeixen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.