Cultura

Olot, capital del documental

La mostra internacional de documentals Olot.doc aposta per la qualitat i la producció local

Olot.doc tindrà lloc del 17 al 20 de març, amb 21 documentals, i se centrarà en el tema de la dona

La sisena mostra internacional de documentals Olot.doc aposta clarament en aquesta sisena edició, que se celebra entre el 17 i el 20 de març, per la qualitat i per la producció local i està centrat en la temàtica de la dona, amb la projecció de 21 documentals. El Local.doc, els documentals realitzats per garrotxins o de temàtica garrotxina que es passaran al Teatre Principal, aplega cinc propostes, quatre de les quals són estrenes. Es tracta d'Amnèsia, sobre la visió juvenil i femenina dels conflictes bèl·lics; El meu avi viu a Cuba, sobre el viatge d'uns alumnes de l'institut La Garrotxa d'Olot al país d'origen de tres dels seus companys; L'últim estil, sobre les trobades de l'estil literari lliure del Núria d'Olot; Un país dempeus, sobre mobilitzacions ciutadanes al país, i Estranger a casa meva, que mostra el retorn anual d'un maurità de Banyoles al seu país. A part, l'Aula.doc d'aquest any, als Cines Olot, farà arribar curts del festival homòleg de Vidreres a 400 alumnes de totes les escoles d'Olot. De la secció general, la projecció de la qual es farà als Catòlics, destaquen, entre d'altres, els documentals Màscares, sobre el procés de preparació d'una obra per l'actor Josep Maria Pou; Han bombardejat una escola, Slaves i Dirty Martini, del festival de Vidreres i la Mostra de Films de Dones de Barcelona, i Las sabias de la tribu, que narra la història de vuit dones que han superat els 60 anys i que han complert els seus somnis.

L'Olot.doc ha programat també la segona edició de la fira de cinema, ara a la plaça Major, i el sopar de cinema. A més, es podrà veure a Can Trincheria una exposició de fotos d'Anna Pons i hi seran presents els responsables de diversos documentals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.