Política

MARTÍ NOGUÉ

ALCALDABLE D´INDEPENDENTS PER SILS-PROGRÉS MUNICIPAL

“Hem fet el 90 % del programa”

El govern de Nogué ha rebaixat quinze punts el deute

El lema era treballar dia a dia i sense estridències

Home perseverant
Serà per la seva professió de bomber, un treball dur i solidari en el qual juga un paper fonamental la feina en equip, serà perquè ha sabut capejar una complicada legislatura governant en minoria, Martí Nogué ha fet mèrits per tornar a ser candidat dels Independents per Sils a la batllia.

Costa governar quatre anys en minoria?

Quan vam guanyar per nombre de vots vam proposar a Iniciativa i AMS de fer un govern de concentració, però ens vam trobar que aquests dos grups no volien treballar conjuntament, que tampoc volien pactar amb CiU i vam haver d'agafar les regnes tot sols.

Van trencar un cicle de vint-i-vuit anys de govern de CiU?

S'ho van agafar tan malament que, a l'hora de fer el traspàs, els regidors que sortien no ens van voler informar de com quedaven els comptes de les seves àrees de responsabilitat, l'exalcalde Joaquim Rovira no va assistir a l'acte de la meva presa de possessió. Ens vam trobar que havíem de començar de zero, però allò no ens va espantar i vam decidir que treballaríem dia a dia per poder-nos-en sortir.

Una situació complicada?

Sort en vam tenir de la professionalitat dels funcionaris que ens van anar informant de tot i gràcies a la seva ajuda vam poder governar presentant propostes normals, sense estridències.

Tot i això s'hagué d'enfrontar a un intent de moció de censura?

Quan feia dos anys que governàvem els responsables locals de CiU van intentar convèncer els altres grups que era necessària una moció de censura, però quan ja havien arribat a una entesa per tirar-la endavant, els mateixos regidors de CiU la van aturar, perquè no volien com alcalde el candidat que havien presentat com a número u de la llista.

Salvat per una contradicció?

Seva, no pas nostra. La nostra aposta era el treball i la feina constant i a hores d'ara, puc assegurar que tot i les penúries econòmiques, i sense vendre patrimoni, hem executat quasi un 90 % del programa electoral, hem rebaixat el deute i estem quinze punts per sota del que ens vam trobar.

Tot i l'augment constant de la població i l'aturada de l'N-II?

En els darrers quatre anys la població de Sils ha augmentat una persona diària, la qual cosa ha comportat que s'hagin hagut de buscar solucions en camps com l'escolarització, la sanitat i els serveis socials; d'altra banda, hem fet tot el possible perquè es reprenguessin les obres de la carretera N-II, però no hem pogut superar la reticència de l'Estat que s'escuda en la crisi per no desencallar el projecte.

La crisi també els ha afectat?

Hem hagut de posposar la construcció de la nova biblioteca- arxiu, hem fet dos plans d'ocupació destinats a la gent de poble que ha perdut la feina, hem intentat mantenir l'equilibri en una situació com l'actual que tothom sap que és complicada.

Ha tingut problemes per fer la llista?

La veritat és que no i m'ha sorprès, perquè això demostra que hi ha molta gent que creu en el nostre projecte i això ens dóna una certa tranquil·litat a l'hora de redactar un programa que vol continuar amb la feina feta aquests quatre anys, ja sigui reordenant el desgavell urbanístic que van heretar de CiU, ja sigui impulsant la convivència i l'equilibri del poble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.