Societat

castells

Vilafranca manté ara que no lluiran publicitat a la camisa aquesta temporada

Un representant de l'entitat penedesenca va expressar en una reunió de la Coordinadora de Colles Castelleres la intenció de dur propaganda a la roba

Els Castellers de Vilafranca desmenteixen ara que tinguin intenció de portar publicitat a la camisa. La notícia avançada ahir per aquest rotatiu sobre la intenció de l'entitat penedesenca d'exhibir propaganda a la roba va generar molt de debat en el món casteller i una llarga llista de comentaris a les xarxes socials, especialment a Twitter. La mateixa colla que presideix Miquel Ferret va emetre un comunicat en què afirmava: “Els Castellers de Vilafranca no lluirem publicitat de cap patrocinador a les nostres camises aquesta temporada”. Ferret, que en el seu escrit diu que “no hi ha cap oferta en ferm de cap marca publicitària”, també comenta que el 12 de març l'entitat va fer l'assemblea i que “aquest punt no va figurar en l'ordre del dia ni va ser tractat en el torn obert de precs i preguntes”. Ferret, però, no va fer cap al·lusió a la reunió més recent de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, en què un representant dels Castellers de Vilafranca va anunciar la intenció dels Verds de poder portar publicitat a la roba, tal com informava ahir aquest diari i han confirmat membres de la Coordinadora de Colles.

Laia Colomer, cap de comunicació dels Castellers de Vilafranca, assegurava ahir que el representant de la seva colla hauria expressat el desacord amb el compromís de les colles de la coordinadora de no posar propaganda a les respectives camises.

L'assemblea del dia 26

Tal com ja va informar aquest diari, la coordinadora ha incorporat en l'ordre del dia de l'assemblea que se celebrarà el dia 26 de març a Tarragona, la proposta d'acord de prohibir explícitament l'ús de qualsevol emblema o logotip amb propaganda a la roba dels castellers. També i, segons fonts solvents, la coordinadora ha inclòs una altra proposta d'acord pensada per a les colles que manlleven canalla d'altres entitats castelleres. Així, a partir d'ara i si prospera aquest punt, les colles que utilitzen aquesta fórmula hauran de rubricar un acord que reguli el model d'ús.

El debat que s'ha generat preocupa la coordinadora perquè una decisió d'aquestes característiques posaria en perill el patrocini de Damm, la marca de cervesa que assegura el finançament de l'assegurança de les 58 colles. La companyia no té autorització per posar el seu nom a la roba dels castellers, i les colles mantenen el compromís de no inserir emblemes publicitaris a les camises.

La Coordinadora de Colles va renovar els seus estatuts l'any passat amb 435 vots a favor, 25 en blanc dels Castellers de Vilafranca i 15 en contra dels Xiquets del Serrallo. Els estatuts fixen que no es lluirà publicitat.

LA FRASE

Els Castellers de Vilafranca no lluirem publicitat de cap patrocinador aquesta temporada
Miquel Ferret
president de Castellers de vilafranca

LA XIFRA

435
vots
a favor de renovar els estatuts que exclouen la publicitat; 25 en blanc
(de Vilafranca), i 15 en contra (Serrallo).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.