cultura

MONTBLANC

L'església de Sant Francesc, declarada BCIN

També les restes de l'antic convent en la categoria de monument històric

El consell executiu del govern va aprovar ahir declarar bé cultural d'interès nacional (BCIN), en la categoria de monument històric, l'església de Sant Francesc i les restes de l'antic convent de Montblanc. El monument històric el conformen l'església de Sant Francesc, que inclou la capella barroca i les restes de l'antic convent, i està situat fora del recinte emmurallat, però inclòs en el recinte ja declarat bé cultural d'interès nacional, com a conjunt històric, el 1947.

El primer document que fa referència explícitament al monestir data del 1238, la qual cosa fa pressuposar un origen anterior i, per tant, que es tractaria d'un dels convents franciscans més antics de Catalunya. A partir del 1286 es té constància de la construcció de l'actual convent, conformat al voltant d'un claustre amb unes obres que es van perllongar fins ben entrat el segle XIV i de les quals gairebé no es té constància documental.

L'església de Sant Francesc, que es conserva sencera, és potser l'edifici gòtic franciscà més ben conservat del país, amb elements i tradicions constructives encara romàniques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.