Serveis

mobilitat

Els títols de metro abaratits no caducaran en onze mesos

Avui entra en vigor la rebaixa del 5% en el preu del transport públic

L'Estat pretén que en promogui l'ús

Avui, els títols de transport públic s'abarateixen un 5% per ordre del govern espanyol, que ho considera una mesura per promoure l'ús de metro i ferrocarril davant l'encariment progressiu del petroli –mesura que es va aprovar el mateix dia que es decidia rebaixar fins als 110 km/h el límit de velocitat a les autopistes amb l'argument que això reduiria el consum de gasolina i gasoil a l'Estat.

La rebaixa del preu és de 40 cèntims en el cas de la T-10, la targeta més utilitzada del transport metropolità. El nou preu de 7,85 euros es mantindrà fins al 30 de juny, perquè l'Estat l'ha impulsada com una iniciativa conjuntural. A partir de l'1 de juliol, la targeta tornarà a costar 8,25 euros, però les T-10 comprades des d'avui fins al 30 de juny no caducaran en onze mesos, fins al 29 de febrer del 2012, data en què entrarà en vigor la nova tarifa anual.

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) no preveu que hi hagi una compra massiva de T-10 aquestes setmanes en què el títol serà més barat, perquè considera el cas semblant als dos mesos anuals en què continua la vigència de la targeta comprada al preu de l'any anterior. Però tampoc no espera que augmenti l'ús del transport públic.

LA XIFRA

7,85
euros
costa a partir d'avui i fins al 30 de juny la targeta T-10 de metro, 40 cèntims menys del que costava.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.