Infraestructures

L'aeroport de Girona guanya 10,5 milions

El compte de resultats d'AENA deixa un balanç positiu de 10,5 milions d'euros, després de descomptar els impostos a l'aeroport de Girona

Els beneficis de la infraestructura haurien d'obligar a Ryanair a abaixar taxes

Els números són clars. L'aeroport de Girona no només és rendible, sinó que és dels pocs de tot l'Estat que genera beneficis. Segons els comptes que ha fet públics AENA, l'any 2010 l'aeroport Girona-Costa Brava va tenir uns guanys de 10,5 milions d'euros. Una xifra lleugerament inferior als guanys del 2009, que es van enfilar fins als 11,1 milions de beneficis, també lliures d'impostos. Curiosament, l'altre aeroport català on Ryanair fa i desfà, el de Reus, l'any 2010 va perdre 4,6 milions d'euros.

Les xifres, però, podrien canviar a final de l'exercici del 2011. I això serà així perquè ho voldrà la companyia Ryanair, l'única que opera des de l'aeroport de Girona. La supressió de les freqüències i destinacions de vols ben segur que faran abaixar els números.

Precisament, els beneficis són un dels cavalls de batalla que utilitzen les administracions per negociar amb la companyia irlandesa una rebaixa en el preu de les taxes. Ryanair, però, no està per la feina i sembla que els mana pressa per abandonar les instal·lacions de Vilobí d'Onyar.

Als 10,5 milions d'euros de benefici, se suposa que també en formen part les taxes d'embarcament que va cobrar al llarg del 2010 de manera totalment il·lícita, tal com va determinar el jutjat. Amb lletra petita amagaven que en els bitllets comprats a través de la xarxa informàtica calia treure també la tarja d'embarcament. Mal explicat i poc entenedor per a qualsevol persona normal, van ser molts els que en acostar-se al taulell de Ryanair per volar des de Girona es trobaven que havien de pagar un suplement per no haver imprès la corresponent tarja d'embarcament.

Tal com van les negociacions, gairebé es pot assegurar que a final de l'exercici del 2011 l'aeroport de Girona ja no tindrà beneficis. Senzillament, perquè hi haurà menys vols i menys destinacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.