Cultura

Que sigui un Sant Jordi ben assolellat

Per una vegada, i esperem que serveixi de precedent més enllà d'un context de crisi, es posen d'acord per avançar junts en una comissió paritària que els ha de permetre créixer sectorialment, el Gremi de Llibreters, el d'Editors, el de Distribuïdors i l'Associació d'Editors, presidits per Antoni Daura, Xavier Mallafré, Ana C. Beneyto i Jordi Ferré, respectivament. “Tenim comptabilitzades fins a aproximadament 1.000 activitats durant la setmana anterior a Sant Jordi i la mateixa diada”, va dir Mallafré.

Aquests actes inclouen la Fira del Còmic, una trobada d'autors dels Països Catalans el 16 d'abril a Tortosa, un berenar amb autors gironins a Torroella de Montgrí, el 19 d'abril, i una combinació entre llibres i gastronomia el 21 d'abril a Mataró.

Totes les parts valoren que el 5% del negoci editorial anual passa per Sant Jordi. “El més habitual és que, de cada 5 llibres venuts, 1 sigui en català; per Sant Jordi arribem al 30%”, afirma Ferré.

També estan d'acord que no ha d'afectar gaire que Sant Jordi coincideixi amb Dissabte Sant, perquè hi haurà més activitats i vendes fora de Barcelona. El més important és que faci bon dia. “Per sort, aquest any no hi ha un autor que despunti, com va passar amb Stieg Larsson, i això dóna més sortida a autors catalans”, va declarar Beneyto.

“La festa de Sant Jordi està tan arrelada que no canvia gaire, però demanaria que els mitjans no ho focalitzeu tant en el rànquing, que el lector no se senti tan pressionat a comprar un títol concret”, va comentar Daura, que també va explicar per sobre tres noves iniciatives, una de les quals és una xarxa interprofessional que permetrà “saber les xifres de vendes de manera més fidedigna”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.