Comunicació

‘Info K' compleix 10 anys

És l'únic ‘TN' infantil que hi ha a l'Estat i durant aquesta dècada han explicat als nens, entre altres notícies, la crisi, la mort de Floquet de Neu, l'11-M o l'11-S

L'informatiu (Súper3, a les 19.30 h) és curós en les imatges i didàctic en el llenguatge

La primera notícia que Núria Solé –actualment al TN Migdia– va explicar als nens en el primer Info K va ser un resum de la diada de Sant Jordi. Era el 23 d'abril del 2001 quan TV3 posava en marxa un nou canal juvenil –el K3– i de la seva programació en destacava l'Info K, el primer informatiu infantil i juvenil de l'Estat i un dels pocs que hi ha a Europa.

Dirigit a espectadors d'entre 10 i 14 anys, l'Info K els ha explicat al llarg d'aquesta dècada l'actualitat i els canvis del món: els atemptats de l'11-S i l'11-M, la mort de Floquet de Neu, la crisi econòmica, el tsunami
del sud-est asiàtic o el recent terratrèmol del Japó. La directora de l'Info K, Laia Servera –que forma part de l'equip des de l'inici– destaca que, en els casos de tragèdies, des del punt de vista d'imatge, “mai s'ensenyen imatges escabroses, ni morts, ni sang”, i en conflictes: “tampoc nens amb armes”. “Som molt curosos en la imatge mentre que en el llenguatge no escatimem la informació, si hi ha nens morts per exemple”, assenyala Servera.

La directora del programa explica, a més, que en aquestes notícies sempre es busca una peça o un complement en positiu. “En el cas del terratrèmol del Japó vam fer una notícia en què un científic explicava si aquí podia passar; ho vam fer per tranquil·litzar els nens”. En escriure la notícia, els redactors contextualitzen totes les paraules –“no deixem res per suposat”– i en aquest sentit s'ajuden d'un grafisme molt entenedor. Tot i que l'Info K es dirigeix als nens, Laia Servera recomana que els infants el vegin amb la família.

Visites a les escoles

L'Info K, que aquesta temporada vol fomentar la participació dels nens, també s'implica a les escoles. Segons la directora, en alguns col·legis s'ha incorporat com a assignatura: es veu l'informatiu –que dura uns 12 minuts perquè és el temps que els psicòlegs consideren que els nens mantenen l'atenció– i es comenta a classe. Puntualment, els reporters visiten escoles –al web hi ha una secció amb què els nens poden contactar– per explicar com es fa un informatiu i com s'exerceix el periodisme.

El 29 d'abril: especial d'aniversari

S'emetrà una edició especial d'aniversari el 29 d'abril
que reunirà a tots els presentadors: Núria Solé, Manel Alias, Anna Arboix, Lluís Marquina, Jordi Bentanachs,
Jordi Gil i Mireia Segú. També s'està fent una crida perquè visitin el plató nens nascuts el 23 d'abril del 2001. Entre altres continguts,
hi haurà un vídeo que resumirà les notícies més importants que s'han explicat i
el testimoni dels primers nens que hi van aparèixer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.