Economia

Barcelona baixa un lloc entre les principals ciutats europees de negocis

La capital catalana és superada per Brussel·les i baixa a la cinquena posició del rànquing

Alemanya situa quatre places en el ‘top ten' de la classificació

Barcelona continua en el grup capdavanter de ciutats europees de negocis, segons l'anàlisi anual que encarrega la consultora immobiliària Cushman & Wakefield basada en una enquesta entre 500 alts directius. La capital catalana està esquivant prou bé l'impacte de la crisi econòmica i se situa en el lloc cinquè del rànquing d'aquest any, un lloc per sota de la posició que va aconseguir el 2009. Com ja està sent tradicional en aquests informes, Barcelona aconsegueix les millors puntuacions en els apartats de qualitat de vida i nivell del parc d'oficines, mentre que els aspectes més endarrerits són aquells que avaluen les infraestructures i la qualificació dels treballadors.

La Ciutat Comtal s'ha vist superada per Brussel·les, una plaça amb la qual es disputa regularment la quarta posició del rànquing. El més destacat, però, és que les ciutats d'Amsterdam i Berlín, sisena i setena, respectivament, en la classificació s'han acostat força a Barcelona i amenacen de superar-la l'any que ve si continua l'estancament de la capital catalana.

En línies generals, la classificació reflecteix la situació econòmica que viu el Vell Continent. Amb les tres primeres posicions copades, com és tradicional, per Londres, París i Frankfurt, les ciutats del sud d'Europa perden posicions. Madrid baixa de la sisena a la vuitena posició i Milà abandona per primer cop en molts anys el top ten per situar-se en l'onzè lloc. “Alemanya està estirant el carro i això es nota en la classificació, ja que quatre de les deu primeres ciutats són alemanyes”, va dir ahir Oriol Barrachina, director de Cushman & Wakefield a Barcelona. A més de Frankfurt, Berlín, Munic i Düsseldorf se situen entre les deu principals ciutats d'Europa per fer-hi negocis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.