Economia

Més de 100.000 aturats no reben cap prestació econòmica

CCOO adverteix que la població desocupada sense cap tipus de cobertura ha augmentat un 32% en un any

Aquest col·lectiu suposa més d'un 18% del total d'aturats a Catalunya

Un total de 103.523 persones en edat laboral intenten fer front a la crisi econòmica a Catalunya sense percebre cap tipus de prestació per desocupació ni cap subvenció, segons les últimes estadístiques de desembre de 2010. Aquestes més de 100.000 persones suposen un 18,4% dels desocupats a Catalunya, segons un estudi elaborat pel sindicat CCOO.

El sindicat ha utilitzat avui aquestes dades, que suposen un augment del 32,1% respecte a l'any anterior, per advertir del perill que es produeixi una fractura social a Catalunya i reclamar a les administracions públiques, tant al govern central com la Generalitat, un increment de les ajudes a la desocupació.

La secretària de polítiques socioeconòmiques de CCOO, Cristina Faciaben, ha denunciat que aquesta xifra de desocupats és una xifra “mínima”, a la qual caldria sumar tots aquells que realitzen cursos de formació d'una durada determinada i que no són comptabilitzats.

Durant el 2010, Catalunya ha vist com s'ha reduït per primera vegada durant la crisi econòmica el nombre de persones beneficiàries de prestacions contributives a causa de l'esgotament de la durada màxima d'aquestes ajudes. En paral·lel, han augmentat els aturats que han rebut algun tipus de subsidi, encara que aquesta ajuda està també limitada en el temps i a més només s'atorga a persones més grans de 45 anys o amb càrregues familiars.

L'informe de CCOO, que pretén dibuixar un mapa sobre la desocupació el 2010, revela també que Tarragona és la demarcació més afectada per l'atur amb una taxa del 19,8 %, seguida de Girona amb un 19,4 %, Barcelona amb un 18% i, per últim, Lleida amb un 14,5%.

El perfil majoritari de les persones desocupades a Catalunya és el d'un home, amb una edat compresa entre els 16 i els 30 anys, i amb un nivell baix d'estudis.

Els immigrants, per la seva banda, registren la taxa d'atur més alta, un 30,5%, fet que els distancia de la mitja catalana en 12,4 punts percentuals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.