Economia

Roig (Mercadona): “El pitjor de la crisi està per arribar”

L'empresari reivindica la “cultura del treball i l'esforç”

Mercadona va crear 1.500 llocs de treball en 2010 i va incrementar els beneficis en un 47%

El president de Mercadona, Juan Roig, s'ha mostrat molt pessimista respecte al futur de l'economia espanyola en la presentació del resultats de 2010 de la companyia i ha assegurat que “el pitjor de la crisi està encara per arribar”. “El 2011 té de bo que serà millor que 2012”, ha vaticinat.

L'empresari s'ha estès en el seu anàlisi sobre la crisi: “Vam viure anys de bonança gràcies al boom immobiliari i la facilitat de crèdit. Vam pensar que això duraria sempre. Era com tenir un pou de petroli, no calia treballar per guanyar-se la vida, però això no estava sustentat en l'economia real”.

Per a Roig no hi ha més que una recepta: ”Hem d'equiparar el nostre nivell de productivitat amb el nostre nivell de vida”.

Roig, a qui ahir Forbes va situar en el lloc número cinc en el rànquing de les fortunes de l'Estat, ha reivindicat la “cultural del treball i l'esforç” per assolit uns nivells de productivitat que ens permeten superar les dificultats econòmiques.

El seu pessimisme contrasta amb la bona marxa de Mercadona, que va tancar 2010 amb uns beneficis nets de 398 milions d'euros, un 47% superiors als de 2009, un dels pitjors anys de l'empresa. En 2010 la facturació va créixer un 6% (16.485 milions d'euros).

L'any passat la cadena de supermercats va crear 1.500 llocs de treball (tots fixos) i va obrir 60 noves botiga (en va tancar unes altres 14). En total hi treballen 63.600 persones, la majoria a les 1.253 botigues de què disposa la cadena.

A Catalunya, Mercadona va crear en 2010 200 llocs de treball, va obrir vuit botigues (i en tancà dos).

Roig es troba “satisfet” a hores d'ara després que la cadena entrara en pèrdues el primer semestre de 2008, una circumstància que el va obligar a prendre “decisions valentes”, com ara l'aposta per la reducció de beneficis, la baixada de preus o la “racionalització” del seu assortit.

Igualment Roig ha anunciat que Mercadona s'implantarà per fi a l'estranger en 2012, “en un pa´si proper a Espanya”, que no ha precisat.

Per a enguany, l'empresa preveu obrir 60 noves boti i botigues i crear 1.000 nous llocs de treball. La cadena obrirà el centre logístic d'Abrera, que substituirà el de Sant Sadurní d'Anoia. Mercadona generalitzarà el cobrament de les borses de plàstic a partir del 6 de juny, Actualment ja està cobrant-les a Catalunya, Andalusia i Cantàbria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.