Economia

noves tecnologies

Segell gironí a l'operador de telecomunicacions d'àmbit català Anxanet

Neix de la unió de Megatró, amb seu a Cornellà del Terri, i de la barcelonina ADQA

Pretén tancar l'any amb més de 300 empreses connectades a la xarxa

Anxanet s'ha convertit en el primer operador de telecomunicacions, amb capital i direcció catalans i orientat al mercat del nostre país. El seu objectiu és cobrir el dèficit de banda ampla en aquells llocs oblidats per les grans operadores de telecomunicacions, especialment polígons industrials i poblacions petites o aïllades. I aquest ambiciós projecte té segell gironí ja que un dels socis fundadors és l'empresa Megatró, amb seu a Cornellà del Terri, que juntament amb la barcelonina ADQA, s'han marcat l'objectiu d'arribar, a finals d'aquest any, a les 300 empreses connectades a la xarxa d'Anxanet.

La presentació oficial de l'operador es va fer ahir a Girona però en realitat ja fa temps que està prestant el seus serveis. Megatró i ADQA tenen una llarga experiència en el sector de les telecomunicacions i les tecnologies de la informació i, per tant, Anxanet ja compta amb una àmplia xarxa. La inversió que s'ha realitzat supera els 500.000 euros i es preveu que l'estructura es tripliqui en els propers dos anys. La seva xarxa s'estén actualment per les demarcacions de Girona i Barcelona però el pla de la companyia és arribar a qualsevol punt del país.

Omplir un buit

“L'arrelament al territori ens dóna unes qualitats diferents a aquells operadors que dirigeix algú des d'una torre de Madrid”, expliquen Albert Batchellí i David Andreu, responsables de la companyia. El client que busca Anxanet és aquella empresa o administració situada en una zona amb buit de cobertura de banda ampla, on no han entrat les grans operadores. “Hi ha comarques que ens estan esperant amb els braços oberts”, afirmen els seus impulsors.

Anxanet ofereix solucions a mida d'internet i telefonia, tant des del punt de vista de xarxes privades –unió de seus corporatives i enllaços de llarga distància– com de xarxes públiques que acabin donant cobertura a clients residencials, empresarials o institucionals. Així, pot estendre xarxes de fibra òptica i gestionar-les, instal·lar serveis de banda ampla amb una capacitat de connexió a la mida de les necessitats de cada client, xarxes Wimax i zones Wi-Fi en poblacions amb un servei deficient d'ADSL o sense cobertura de banda ampla, o també serveis de telefonia IP, especialment dirigida a empreses que treballen a l'estranger.

LA XIFRA

300
empreses
connectades a la xarxa d'Anxanet. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat la companyia per finals d'any.

LA FRASE

Hi ha comarques que ens estan esperant perquè les grans companyies les han oblidat
David Andreu
Un dels responsables de l'operador anxanet

Catalanitat, tenacitat, valentia i proximitat

Anxanet pretén diferenciar-se de la resta d'operadors amb característiques com la proximitat, el contacte directe amb el client i la coneixença del territori. Així mateix, el nom Anxanet, diuen els seus responsables, s'adiu a la imatge que es vol projectar de catalanitat –però sense la necessitat que hi aparegui el “cat”– i es fa un paral·lelisme amb característiques dels enxanetes com la tenacitat, la valentia i la seguretat de moviments. Alguns dels projectes que ja ha realitzat l'operador són la instal·lació de fibra òptica en municipis com Jafre o el projecte pioner Barri Digital, que és un sistema per interconnectar persones amb dependència de Vilanova i la Geltrú. A part, participa en un pla pilot de la Generalitat per fer arribar la banda ampla als polígons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.