Economia

PC City tanca i deixa sense feina 1.224 treballadors

El procés de sortida del mercat espanyol afecta 34 botigues i la seu central

Atribueix el tancament a la progressiva caiguda del consum, les pèrdues acumulades i de nous plans de botigues combinades

La companyia britànica Dixon Retails, propietari de la cadena de botigues d'informàtica PC City, ha decidit iniciar formalment el procés de sortida del mercat espanyol, a causa de la progressiva caiguda del consum, de les pèrdues acumulades per la cadena i dels plans del grup per centrar la seva activitat en botigues combinades d'informàtica i electrònica.

Després d'estudiar totes les opcions possibles, la companyia ha adoptat aquesta mesura, que suposarà el tancament de tots els centres de treball (34 botigues i la seu central) i de la seva web de comerç en línia i afectarà la totalitat de la seva plantilla, composta per 1.224 treballadors.

La direcció de PC City ha informat d'aquesta decisió als representants dels treballadors amb el final iniciar els tràmits legals necessaris per portar a terme el preceptiu expedient de regulació d'ocupació (ERO) que es presentarà davant de l'Autoritat Laboral competent.

Tot i això, la direcció de PC City Espanya està explorant totes les vies possibles per buscar solucions que permetin salvar el major nombre possible d'ocupacions.

Alhora, segons ha assenyalat la companyia, l'equip directiu de PC City Espanya té la voluntat d'intentar arribar a l'acord més beneficiós possible en les negociacions amb els representants dels treballadors, tot i la difícil situació de PC City Espanya a l'entorn econòmic actual.

El grup britànic ha subratllat que el cessament de l'activitat de PC City no afectarà les garanties i obligacions que l'empresa té contretes amb els seus clients, ja que assegura el compliment de totes les prestacions previstes en els programes de servei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.