L'empresa YKK acomiadarà una vintena de treballadors de lafàbrica que té al polígon de Tortosa

La multinacional té una plantilla d'unes 200 persones al Baix Ebre

Fa setmanes que la multinacional YKK, que es dedica a la fabricació de cremalleres i altres sistemes de tancament, ha comunicat als treballadors del polígon industrial Baix Ebre que enguany haurà de fer un reajustament de la plantilla. En principi, preveu acomiadar una vintena dels poc més de 200 treballadors que hi ha actualment a la fàbrica. «Com que no afecta el 10% de la plantilla, l'empresa no està obligada a presentar un expedient de regulació d'ocupació al Departament de Treball», han manifestat fonts sindicals. De moment, hi ha quatre treballadors que ja han acceptat les condicions d'acomiadament proposades per l'empresa i la direcció d'YKK manté negociacions amb altres empleats perquè s'afegeixen al pla de baixes incentivades.

El comitè d'empresa d'YKK té previst reunir-se aquest matí per analitzar la situació. «S'està acomiadant gent que fa molts anys que és a l'empresa i les indemnitzacions no són les mateixes en tots els casos, perquè l'empresa ha optat per una negociació individual», han explicat fonts sindicals. En aquest sentit, les indemnitzacions que ofereix l'empresa per un acomiadament improcedent estan entorn de 40 dies de sou per any treballat. L'empresa japonesa sosté que és necessari amortitzar llocs de treball a la fàbrica de Tortosa, on han baixat les comandes com a conseqüència de la crisi econòmica. Els treballadors temen que els pròxims mesos la multinacional amplie la llista d'acomiadaments.

Més de trenta anys fent cremalleres

YKK va ser la primera empresa que es va instal·lar al polígon industrial Baix Ebre, on va iniciar l'activitat el juny del 1976. Poc després, la van seguir Colores Cerámicos i Ballestas Curto. L'empresa de fabricació de cremalleres es va fundar al Japó el 1934, i actualment té unes vuitanta fàbriques en 54 països diferents i uns 35.000 treballadors. És líder mundial en la creació, fabricació i distribució de sistemes de tancament i accessoris per al món de la moda. Fa cremalleres d'una àmplia gamma de colors i materials, i amb múltiples utilitats: des de cremalleres planes per a alta costura fins a d'altres per a roba d'esport i complements. Totes les fàbriques europees del grup YKK compleixen la norma ISO de gestió contínua de qualitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.