Totalstone acomiadarà 13 treballadors de Móra la Nova

Una altra empresa de la Ribera d'Ebre reduirà la plantilla per la crisi econòmica. Es tracta de Totalstone, una empresa del sector de la construcció (fa plaques de pedra artificial) de Móra la Nova, que ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 13 dels 30 treballadors que té a la fàbrica. De fet, aquests treballadors ja tenien un expedient de suspensió de contracte que finalment s'ha convertit en acomiadaments. «És una empresa molt afectada per la crisi de la construcció i amb un problema de liquiditat important», ha explicat el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. Pel que fa a la indemnització que rebran els treballadors acomiadats, serà de 20 dies per any treballat. Aquests acomiadaments s'afegeixen als dels 34 empleats d'Inquide, que ja ha tancat les portes al polígon químic de Flix, i als 75 d'Ercros.

Tancada a Ercros

Per la seua banda, els veïns de Flix van tornar a manifestar ahir al vespre el seu desacord amb el pla d'ajust del grup químic d'Ercros amb una concentració silenciosa a la plaça de l'Església. Avui hi ha prevista una altra reunió negociadora entre els sindicats i la direcció de la companyia, per la qual cosa els membres del comitè d'empresa de la planta de Flix han avançat que es tancaran a la fàbrica. «Mentre dura la negociació ens tancarem a la planta, tal com ja vam fer fa uns dies», ha dit el president del comitè d'empresa d'Ercros, Jaume Prunera. Els sindicats esperen que en la reunió d'avui l'empresa rebaixi els seus plantejaments i ofereixi la possibilitat de substituir els acomiadaments per prejubilacions i un ERO temporal.

D'altra banda, dijous a la nit tindrà lloc una assemblea de la plataforma veïnal Volem Viure a Flix, que s'ha constituït per defensar els llocs de treball en aquest municipi de la Ribera d'Ebre. Els veïns estan preparant una mobilització per al dia 16 de juny a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.