Economia

Tres cellers amb vi ecològic creen Ceps de Cap de Creus

L'objectiu de Mas Estela, Martín Faixó i Espelt, amb vinyes al parc natural, és donar a conèixer el paisatge i la biodiversitat de la terra i els vins que es fan en aquest indret

Els tres cellers que fan vi a partir de les vinyes ecològiques que hi ha dins del Parc Natural de Cap de Creus, Mas Estela, Mas Perafita de Martín Faixó i Mas Marés d'Espelt, han decidit unir-se en una associació per donar a conèixer en profunditat el paisatge i la biodiversitat de la terra i els vins que es fan al parc natural. De fet, l'associació segons va explicar ahir l'enòloga i directora d'Espelt, Anna Espelt, s'ha creat a partir de l'impuls del Parc Natural, que considera la viticultura ecològica un “valor important per a la sostenibilitat d'aquest paratge”. “A més que valora la vinya com a generadora de biodiversitat, ja que el mosaic d'usos l'afavoreix, i és conscient de la importància que té per a la prevenció d'incendis, el gran flagell de la zona”, explica Espelt.

La presentació de l'associació es va fer ahir al celler Martín Faixó, al Mas Perafita de Cadaqués. Entre les primeres activitats que desenvoluparà l'associació hi ha unes jornades tècniques emmarcades en el pla anual de transferència tecnològica i anomenades Els paisatges i la gestió ecològica de la vinya al cap de Creus. Amb aquestes jornades es pretén aglutinar tot el coneixement que tenen el experts que millor coneixen els eixos de l'associació: el paisatge, la història de la viticultura i l'enologia en aquest entorn i la geologia del cap de Creus, així com els efectes de la biodinàmica en la viticultura del parc. Aquesta ponències estan obertes al públic i es faran els dies 13 i 28 d'abril, 11 i 25 de maig i 8 de juny. També es projectarà la pel·lícula Natural Resistance el 24 d'abril a l'Espai Armengol de Vilajuïga, amb la presència de Stephano Bellotti, un dels protagonistes del film.

Ruta enoturística

A més de les jornades, els cellers han creat una ruta enoturística que engegaran d'aquí a unes setmanes que inclou la visita a les tres finques, recorrent el cap de Creus per espais poc coneguts i amb explicacions, tant dels productors com d'experts en el cap de Creus, i tast de vins i degustació de productes locals. “Són visites per a la gent que vulgui descobrir el cap de Creus des d'un punt de vista interessant i sempre de forma sostenible”, explica la directora d'Espelt

L'associació també ha de servir per donar-se a conèixer més de cares a prescriptors del món del vi per ser més atractius: “Si anem tots a l'una tindrem més força”, remarca.

LA FRASE

Les primeres accions són unes jornades tècniques i una ruta enoturística
Anna Espelt
EnòlogA i directora d'Espelt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia