El Constitucional permet que es presenti la llista d'Iniciativa Internacionalista

El Tribunal Constitucional espanyol va concedir ahir al vespre l'empara sol·licitada per Iniciativa Internacionalista contra la interlocutòria del Tribunal Suprem que anul·lava la presentació de la seva candidatura en les eleccions europees, per la qual cosa la candidatura liderada pel dramaturg Alfonso Sastre podrà presentar-se als comicis del 7 de juny. La llista, que engloba partits d'esquerres que tenen en comú la defensa dels treballadors de tot el territori de l'Estat, va presentar un recurs contra la decisió del Suprem, que va ser admès a tràmit pel Constitucional. Tant la fiscalia com l'advocacia de l'Estat van demanar a l'alt tribunal que avalés l'anul·lació de la llista, amb l'argument que el «clar rebuig i condemna de l'ús de la violència per a l'obtenció d'objectius polítics en el marc d'un estat democràtic» era «genèric» i no rellevant.

En la seva sentència d'ahir, el Tribunal Constitucional afirma que els indicis apuntats pel Suprem tenen «insuficient pes probatori» i no justifiquen la pèrdua de drets fonamentals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.