Política

Sobiranisme

Firmes per un estat propi

Trenta personalitats, entre les quals hi ha Lluís Llach, signen un text per crear una assemblea sobiranista

Volen implicar-hi la societat civil

“Hem de reflexionar i pensar cap a on volem anar un cop el mapa de carreteres de la nostra relació amb Espanya s'ha aclarit”. Qui parla és Lluís Llach i ell sí que té clar el camí: que Catalunya esdevingui un estat propi. És per això que el cantautor de Verges és un dels signants d'un manifest sobiranista a favor de la Conferència Nacional per l'Estat Propi que s'ha de celebrar aquest dissabte a Barcelona i que ha de continuar amb la creació de l'Assemblea Nacional Catalana, que treballarà per aquest procés. Llach alerta que el país “té el cos apallissat i l'ànima confusa”, i que ha de ser la societat civil la que basteixi els ciments d'una nova Catalunya perquè “els partits estan molt despistats”.

Ahir, Llach va voler donar solemnitat a la Conferència en un acte en què va estampar la seva firma en el manifest, juntament amb els actors Joel Joan i Àlex Casanovas. Joan, que sempre s'ha vinculat a moviments independentistes, va destacar que Catalunya ja no pot suportar més el pes d'Espanya, mentre que Àlex Casanovas té la sensació que “són ells els que no ens volen”.

Una trentena de persones provinents del món cultural ja s'han sumat a la iniciativa i demà està previst que es presentin altres personalitats més vinculades al món polític. Alguns d'aquests primers signants són Alfred Bosch, Armand de Fluvià, Lluís Gavaldà, Víctor Alexandre o Isabel-Clara Simó, entre d'altres. En el document s'assenyala que quan el país ha avançat més ha estat amb la “màxima unitat civil i política” i posa com a exemple l'Assemblea de Catalunya del 1971. També recorda que “el sistema autonòmic ha exhaurit les possibilitats” i que l'estat propi és el mitjà més clar per assolir uns bons “nivells de benestar”.

L'organització, que beu de les consultes sobiranistes i que fa mesos que prepara el full de ruta, confia que 2.000 persones assisteixen dissabte a la trobada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.