Urbanisme

gualta

Enderroquen il·legalment barraques històriques

Tres construccions històriques de la muntanya de Gualta han estat derruïdes sense llicència d'obres mentre se'n tramitava la protecció

Tres barraques històriques de més de cent anys han estat enderrocades al paratge del puig de la Font Pasquala, a Gualta. L'Ajuntament, de moment, ha optat per obrir un expedient per infracció urbanística a la propietat per haver fet suposadament unes obres sense llicència i en sòl no urbanitzable, les quals haurien culminat amb l'enderroc. Aquest actuació, a més, hauria tingut lloc durant la tramitació de la protecció d'aquestes construccions històriques. La regidora de Cultura, Maria Gràcia Mascarreras, ha explicat que també s'estan estudiant altres possibles vies d'actuació legal.

El projecte de protecció es va iniciar el 2008, quan l'Ajuntament va encarregar un informe tècnic sobre el puig de la Font Pasquala relatiu al seu patrimoni cultural. El procés va continuar amb l'aprovació en el ple de l'informe en què es recollien aquests elements i, seguidament, es va iniciar l'expedient administratiu per declarar-lo bé cultural d'interès local (BCIL). Aquest tràmit es va traslladar al Consell Comarcal perquè en fes la resolució, que va tenir lloc l'11 d'abril passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.