Societat

Un col·lectiu cívic vigilarà la ingerència de l'Arquebisbat en els programes d'educació sexual escolar

La Plataforma en Defensa d'una Educació Sexual Científica denuncia la modificació dels cursos de la Conselleria arran les “pressions” de l'Església

Diverses entitats han decidit constituir la Plataforma en Defensa d'una Educació Sexual Científica per a normalitzar la impartició dels programes PIES (Programa d'Intervenció en Educació Sexual) en els centres educatius, com a garantia d'una educació sexual racional, científica i no doctrinal.

El detonant que ha motivat la seua creació és la modificació de les condicions en què es venia impartint els PIES en els centres educatius i de la “irrupció de l'adoctrinament religiós en aquesta matèria”, ha dit el sexòleg Vicent Bataller, que ha presidit la roda de premsa junt a representats d'altres col·lectius. Un dels principals canvis d'aquests tallers, que s'imparteixen des de l'any passat als alumnes de 3er d'ESO tant als centres públics, com als concertats, és l'obligació de ser realitzats per psicopedagogs. Anteriorment, una infermera era l'encarregada de formar els alumnes. Ara, però, han d'estar acompanyades d'aquest especialista, que ha de fer prèviament un curs de formació. Des de la plataforma denuncien que la Conselleria d'Educació no ha fet cap avaluació que justifique aquesta incorporació, i que hi ha pocs professionals que puguen col·laborar en l'activitat.

El col·lectiu també ha lamentat la decisió presa pel Consell Escolar, amb el vot en contra de la majoria de sindicats i dels pares, d'aprovar una resolució que obliga als centres públics a demanar una autorització prèvia per a impartir qualsevol tipus de programa d'educació sexual mentres que aquesta autorització no és obligatòria per als centres concertats. “Centres que funcionen amb diners públics”, ha subratllat Bataller.

La Plataforma considera que les modificacions dels programes —el curs 2009-2010 1.480 aules ho van demanar per al present n'han estat 588— s'han produït arran de la presentació per part de l'Arquebisbat valencià d'un programa d'educació sexual. “Educació ha volgut revisar els contingut dels PIES per temor a una suposada promoció de la promiscuïtat, a petició de l'Arquebisbat, cosa que suposa una ingerència ideològica i sectària sobre l'educació sexual respecte a la ciència”, ha criticat Bataller.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.