Educació

La contraportada

Tancada a favor de l'educació

Mestres i pares del CEIP Teresa Altet de Rubí passen la nit a l'escola per protestar contra les retallades en ensenyament, i preparen altres accions per preservar la qualitat educativa

Un grup de mestres i pares de tota la comunitat educativa de Rubí va protagonitzar dijous una tancada al CEIP Teresa Altet per protestar contra les retallades previstes pel Departament d'Ensenyament. Entre 50 i 60 persones es van concentrar a l'escola al vespre, moment en què es van aclarir dubtes, es van debatre altres mobilitzacions i es van preparar pancartes reivindicatives, mentre que una desena de professionals van passar la nit al centre per donar més força a la seva posició. Un d'ells va ser Albert Marcos, mestre del Teresa Altet, que va fer un balanç positiu de la iniciativa: “Ha arribat un moment en què hem de mirar de fer coses més originals que no pas fer vaga. Vam poder fer una mica d'assemblea, amb un debat obert, i vam tenir l'oportunitat d'explicar les nostres raons als pares. Si ara tenim molt suport de les famílies és perquè en cap moment no fem esment de la retallada de sous”, va aclarir, i va agrair la visita de representants dels sindicats CGT, USTEC i CCOO, així com de l'actual alcaldessa, Carme García; de la candidata d'ICV-EUiA, Marta Ribas, i de la regidora d'Educació, Anna Maria Martínez.

“Vam passar la nit al gimnàs, amb matalassos i sacs de dormir, i, com que feia bon temps, vam tenir l'oportunitat de sopar fora”, va detallar Marcos, que té molt clars els perills que es corren en cas de conformisme: “El pressupost del 2011 és un 23% inferior al de l'any anterior, que ja estava retallat. Tindrem problemes per disposar d'ordinadors, fer fotocòpies i poder oferir una educació de qualitat, ja que no se substituiran les baixes de curta durada, i això no ens permetrà fer desdoblaments i reforços”. A la tancada hi van assistir membres d'altres centres, com ara Torre de la Llebre, Ramon Llull o Schola, ja que la iniciativa era global de ciutat: “Els primers dilluns de cada mes ens reunim un membre de cada escola i ens vam oferir per materialitzar la idea. Era millor que es concentrés tothom en un lloc que no pas en diversos a la vegada”. De fet, en la XIX Festa de l'Ensenyament de Rubí, que tindrà lloc avui a la plaça Salvador Allende, diverses persones tenen previst reivindicar la seva posició vestint una samarreta de color groc, mentre que d'altres es desplaçaran a Barcelona per participar en la manifestació convocada a les onze del matí a la plaça de Catalunya: “No hi podíem anar tots, perquè també s'ha de coordinar la festa, i és una manera de participar en la jornada de protesta”.

Al marge de la tancada, els mestres del Teresa Altet tenen previst concentrar-se cada dimecres per dirigir-se posteriorment cap a l'Ajuntament. I entre les propostes que van sorgir per a noves mobilitzacions hi ha la de reunir-se aquest dijous al davant de la delegació d'Ensenyament que hi ha a Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.