Vilanova posa a les mans de l'actor i director valencià Jorge Picó la direcció artística del Teatre Principal

El Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú obrirà les portes aquesta tardor, segons les previsions municipals, i ho farà sota la direcció artística de Jorge Picó, autor, actor i director teatral de reconegut prestigi. Després de tres temporades a l'ombra, el Principal tornarà a oferir programació cultural estable a finals d'aquest any a càrrec de Picó, un professional de l'escena teatral en actiu que resideix a la ciutat des de fa tres anys. Un dels seus principals objectius és dissenyar una programació diversa i de qualitat que contribueix a dinamitzar l'oferta cultural de Vilanova i la Geltrú. La voluntat és que l'oferta que desenvolupi el Principal tingui una identitat pròpia i estableixi connexions amb els agents i el teixit cultural de la ciutat.

Malgrat que encara s'estan enllestint les obres de reforma tècniques i arquitectòniques de l'edifici, Picó ja ha començat a treballar en la nova etapa del Principal. Picó va néixer el 17 d'abril del 1968 a València, on es va llicenciar en art dramàtic i filologia anglesa abans de traslladar-se a França el 1990 per estudiar a l'Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq, on va conèixer i iniciar la relació professional amb Sergi López. Bona part de la seva carrera teatral la va desenvolupar a França, on va formar part de la Compagnie Philippe Genty i l'espectacle Voyageur inmobile. En aquell moment, va començar a compaginar la feina d'actor amb la de director: a València va dirigir Passionària per a Bambalina Titelles, que va guanyar el premi Teatres de la Generalitat Valenciana al millor espectacle del País Valencià del 2001, i va rebre dues nominacions als premis Max el 2001. Com a actor de cinema ha intervingut en la pel·lícula Les veus del Panamo, de Jaume Cabré.

Un dels seus últims treballs es va estrenar l'any 2005 al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú. Es tracta de l'obra Non solum, dirigida per Picó i protagonitzada per l'actor local Sergi López. Tots dos són coautors de l'obra.

EL PERSONATGE

JORGE PICÓ
DIRECTOR artístic DEL TEATRE PRINCIPAL
Actor, director i autor de teatre, va néixer el 17 d'abril del 1968 a València, on es va llicenciar en art dramàtic i filologia anglesa. L'any 1990 es va traslladar a França a estudiar a l'Escola de Teatre Jacques Lecoq
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.