Política

El PSC i CiU enfronten els seus dos models per a l'Escala

Estanis Puig defensa l'obra de govern i Mari Dubé es presenta com l'alternativa de canvi

El turisme contra la crisi, les solucions a l'atur i l'aparcament centren el debat dels cinc alcaldables

L'alcaldable del PSC a l'Escala, Estanis Puig, i la de CiU, Mari Dubé, van capitalitzar ahir bona part del debat organitzat per Ràdio l'Escala en col·laboració amb el El Punt, la cadena SER, Hora Nova i Canal 10 Empordà. Els dos alcaldables van deixar clara la seva rivalitat per l'alcaldia i van enfrontar els seus models de poble. L'actual alcalde i candidat a la reelecció, Estanis Puig, va demanar als escalencs que li renovin la confiança i va reivindicar la feina feta en aquest mandat. Va parlar de “gestió equilibrada i rigorosa” i va destacar 90 actuacions que han fet que l'Escala hagi millorat en quatre anys. Pel que fa a Mari Dubé, de CiU, es va presentar com la garantia del canvi i va defensar que la màxima preocupació dels nacionalistes és la creació de llocs de treball i de riquesa al municipi.

Les diferències entre els dos alcaldables es van fer paleses, d'una banda, quan Mari Dubé li va preguntar a Estanis Puig si l'aparcament subterrani a la plaça de Catalunya estava funcionant –CiU sempre s'ha mostrat contrari a la ubicació d'aquest pàrquing– i, de l'altra, quan Puig va demanar a Dubé com ho faria per abaixar els impostos i mantenir els serveis, o per on creia que s'havien de retallar.

Amb aquest punt, hi va estar d'acord l'alcaldable d'ICV, Àngel Rodríguez, que va destacar que abaixar impostos vol dir deixar de fer coses. Per ICV, que vol ser l'opció de futur per a l'Escala, és bàsic potenciar els serveis socials i allargar la temporada turística perquè sigui motor tot l'any. El cap de llista de Junts per l'Escala, Xavier Ballesta, es va mostrar força crític amb algunes accions del govern actual, que encapçala Estanis Puig. Ballesta va discrepar sobretot amb la concessió a una empresa privada de la gestió de la zona blava. JxE ho replantejarà si governa. Pel candidat, l'Escala no pot dependre d'una sola persona, i va apostar pel consens.

El turisme com a solució contra la crisi econòmica, la necessitat de crear llocs de treball a l'Escala i la desestacionalització del turisme van centrar bona part del debat d'ahir, que es va fer a Can Maset i hi van assistir més d'un centenar de persones. També, en el bloc de mobilitat, es va discutir molt al voltant dels problemes d'aparcament que té el nucli de l'Escala, i es van plantejar aparcaments dissuasius, millorar les línies d'autobús i crear una estació d'autobusos. Com a obres previstes per al pròxim mandat, els partits van coincidir força en la necessitat de fer la tercera fase del CER, acabar l'Alfolí de la Sal i la sala polivalent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.