Societat

El Joan XXIII mantindrà les tancades

L'assemblea, que rep el suport de l'Acampada TGN, acorda fer tancades setmanals a l'hospital

La junta de personal de l'hospital Joan XXIII es tornarà a tancar a l'entrada del centre la setmana vinent, en una acció idèntica a la que s'ha fet aquests dies, convocada dimarts (10 h) i fins a l'assemblea de dimecres (14 h). L'assemblea ho va acordar d'aquesta manera en la reunió que van mantenir ahir, com cada dimecres, a l'accés al centre, a la qual es va unir i va donar suport un grup de membres de l'Acampada TGN.

La tancada forma part de les mesures d'enduriment de les protestes en contra de les retallades pressupostàries que ha anunciat el govern i que, com van recordar els responsables sindicals de la junta, “sabem que s'enduriran passades les eleccions municipals”.

La conseqüència immediata, segons que alerten els sindicats, és la no-renovació de 136 contractes que afecten facultatius, infermeres, llevadores, tècnics, dietistes, logopedes, zeladors i auxiliars d'hoteleria. És per aquesta immediatesa i per la repercussió que tindrà en l'assistència sanitària que la CGT, sindicat majoritari a la junta de personal, va demanar més i major suport a l'acció de la tancada: “És l'única manera de fer pressió”, feia veure Agustí Aragonès, que va demanar a l'assemblea i, en un especial to crític, als representants de la resta dels sindicats amb representació a la junta que s'hi afegeixin.

Mala imatge

Una trentena de persones han passat la nit a l'entrada de l'hospital, un número que des de la CGT es considera insuficient: “Els fa molt mal –a la direcció– que ens tanquem”, va exposar Aragonès, que tot seguit va comentar que la direcció els havia demanat que no ho fessin per un motiu de mala imatge. “El que fa mala imatge –va cridar per la megafonia– són les llistes d'espera i que es tanquin sales d'operacions”, una reflexió que va arrencar els aplaudiments dels concentrats.

L'assemblea es va acabar amb l'ocupació del carrer Doctor Mallafré i el tall de la circulació.

Calendari d'assemblees informatives als barris

La plataforma ciutadana per la defensa dels drets públics a Tarragona obrirà un calendari d'assemblees informatives sobre els efectes de l'ajust pressupostari del govern. Les xerrades es faran a les places dels barris i s'obriran demà a la plaça de la Font, en l'assemblea de l'Acampada TGN dels “indignats” (20 h). Antoni Peco, portaveu de la plataforma, explicava que en la resposta de la mobilització ciutadana per la defensa dels drets públics, del 12 de maig passat, van comprovar que cal continuar informant detalladament de les propostes del govern, “perquè són unes retallades que no estan legitimades pels votants perquè cap partit les portava en el seu programa electoral”. La plataforma tancarà la setmana vinent el calendari de les assemblees als barris.

Les associacions i sindicats que formen part de la plataforma van acordar, en la reunió setmanal de dimarts, donar suport a la convocatòria d'una manifestació que probablement tindria lloc el 19 de juny vinent, coordinada amb els moviments d'“indignats” de Tarragona, Madrid i Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.